432
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση κατοίκων στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών όπου σκοτώθηκε ο 11χρονος Μάριος | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Μπαρούτι» μυρίζει το Μενίδι – επεισοδιακή πορεία για τον θάνατο του 11χρονου

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2017, 08:27
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση κατοίκων στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών όπου σκοτώθηκε ο 11χρονος Μάριος
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Μπαρούτι» μυρίζει το Μενίδι – επεισοδιακή πορεία για τον θάνατο του 11χρονου

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2017, 08:27

Πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής οι κάτοικοι στο Μενίδι σε συνέχεια των διαμαρτυριών για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα την περασμένη Πέμπτη.

Η πορεία των κατοίκων κατέληξε στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, όπου έγινε συμβολική κατάληψη και διακόπηκε προσωρινά και για λίγη ώρα η κίνηση των συρμών.

Στη συνέχεια ξέσπασαν όπως επεισόδια κατά τα οποία δύο σπίτια υπέστησαν μικρές ζημιές από πυρκαγιά, πιθανόν από ρίψη μολότοφ, αναφέρει το ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, οι ζημιές προκλήθηκαν σε δύο σπίτια στον οικισμό Αυλίζα, όπου είχε ήδη προκληθεί ένταση, καθώς περίπου 200 άτομα, μερικά από τα οποία είχαν αποκοπεί από την πορεία, ενώθηκαν με ομάδα που είχε βγει από το γήπεδο του Αχαρναϊκού και επιχείρησαν να εισβάλουν στον οικισμό.

222404
Το κηδειόχαρτο του άτυχου Μάριου

Ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, κάποια άτομα όμως από την πορεία έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων και, στη συνέχεια, σε δύο σπίτια. Στο πρώτο κάηκε μία πέργκολα ενώ στο δεύτερο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο ισόγειο. Οι εστίες κατασβέστηκαν γρήγορα.

Επιπλέον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέφερε ότι λίγο πριν από τις 21:00 άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Χαλκίδα, όταν αυτό περνούσε από το Μενίδι. Το τρένο σταμάτησε προς στιγμήν αλλά συνέχισε για τον προορισμό του.

222400
Ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός (δεξιά) αντιμέτωπος με εξοργισμένους κατοίκους (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ)

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Οι προσαχθέντες είναι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, αναφέρουν οι αρχές.

Ως αργά το βράδυ της Κυριακής παρέμεναν στην είσοδο του οικισμού περί τα 150 άτομα και, από την άλλη πλευρά, μερικές δεκάδες Ρομά με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ανάμεσά τους.

Ερώτηση Δημοκρατικής Συμπαράταξη προς κυβέρνηση

Την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο δήμο Αχαρνών ζήτησε με ερώτησή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης τη Δευτέρα η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Η οπλοχρησία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το εμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών, η διακίνηση παράτυπων μεταναστών, οι κλοπές αυτοκινήτων, σπιτιών και καταστημάτων, η καύση καλωδίων, οι αρπαγές τσαντών, η ηχορύπανση και η συνεχής διατάραξη κοινής ησυχίας είναι φαινόμενα που οι υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν» τόνισε.

«Οι κάτοικοι, αισθανόμενοι την έλλειψη προστασίας δημιούργησαν ακόμη και σύλλογο πολιτών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και πολλές φορές είχαν εκφράσει το φόβο ότι κινδυνεύει η ζωή ή η ακεραιότητά τους, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι τραγικό θύμα αυτής της κατάστασης θα ήταν το εντεκάχρονο αγγελούδι που χάθηκε τόσο άδικα», επεσήμανε.

Ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για τον τους πυροβολισμούς που σκότωσαν τον 11 χρονο Μάριο οδηγήθηκε στον ανακριτή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...