279
Οι κόκκινες μπογιές στο κτίριο της Βουλής μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα | George Vitsaras / SOOC

Εναν συνέλαβαν για τους βανδαλισμούς στη Βουλή και τον άφησαν ελεύθερο!

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 13:10
Οι κόκκινες μπογιές στο κτίριο της Βουλής μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα
|George Vitsaras / SOOC

Εναν συνέλαβαν για τους βανδαλισμούς στη Βουλή και τον άφησαν ελεύθερο!

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 13:10

Παρά την κατακραυγή και μολονότι του είχε ασκηθεί δίωξη για κακούργημα για φθορά ιστορικού μνημείου, ο 36χρονος που συνελήφθη –ο μόνος– μετά την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτίριο της Βουλής την περασμένη Τρίτη (εδώ), αφέθηκε τελικά ελεύθερος…

Μετά την απολογία του στον ανακριτή για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή, ο 36χρονος φερόμενος ως μέλος του Ρουβίκωνα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αυτοί περιλαμβάνουν: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα και αλληλέγγυοι βρίσκονταν έξω από το ανακριτικό γραφείο σε ένδειξη συμπαράστασης.

Μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει:

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου. Δεν υπήρξαν εξ’ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναξαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.

Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη.

Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...