435
Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ1 | ERT/WebTV

Τα γυρίζει ο Τσίπρας: Αν χάσω, όλα είναι ανοικτά

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 11:47
Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ1
|ERT/WebTV

Τα γυρίζει ο Τσίπρας: Αν χάσω, όλα είναι ανοικτά

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 11:47

Kαι ξαφνικά, δύο 24ωρα πριν απο τις κάλπες της 26ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε για πρώτη φορά ανοικτά θέμα πρόωρων εκλογών και μάλιστα από το βήμα της φιλόξενης δημόσιας τηλεόρασης.

Εχοντας αποκαλέσει ψήφο εμπιστοσύνης την ψήφο της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός έκανε το πρωί της Παρασκευής ένα βήμα παραπέρα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1.

«Την Κυριακή -είπε- δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση αλλά είναι φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ο κόσμος ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο με το οποίο θα κυβερνηθεί ο τόπος τα επόμενα χρόνια. Στο βαθμό που ζήτησα την ψήφο της εμπιστοσύνης σε αυτά τα μέτρα, αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού, θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορέσω να τα εφαρμόσω. Αν αποδοκιμαστούν, όλα είναι ανοιχτά», σημείωσε με νόημα και προειδοποίησε για… νέες «περιπέτειες».

«Αν εγκρίνουν, αυτό σημαίνει δύναμη για την επόμενη μέρα και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να ακυρώσει αυτά τα μέτρα, μπαίνουμε σε μία συζήτηση που δεν μπορώ να πω πού θα καταλήξει. Μπαίνουμε σε μια περιπέτεια», υποστήριξε θέλοντας να συσπειρώσει όσους του έδωσαν την ψήφο τους στις εκλογές του 2015.

«Αν έχω την πολιτική επιβεβαίωση τη Δευτέρα», επέμεινε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τσίπρας, «θα έχω πολύ μεγαλύτερο πολιτικό εκτόπισμα ώστε στο Συμβούλιο Κορυφής να πω “ως εδώ” μαζί με άλλους προφανώς».

Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, δεν έχω πακτωλό χρημάτων, διαβεβαίωσε, σε μία αναφορά με αποδέκτες κυρίως στις Βρυξέλλες.

Στον αντίποδα, όπως υπογράμμισε, οι προκάτοχοί του που είχαν χρήματα, τα μοίραζαν δεξιά και αριστερά. Μας κατηγορούν εκείνοι που έφτασαν τα ελλείμματα σε δυσθεώρητα ύψη, αυτοί που μας οδήγησαν στα μνημόνια, που έκαναν αθρόες προσλήψεις, κατήγγειλε επί λέξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας εξάλλου στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση για τον προεκλογικό χαρακτήρα των μέτρων ελάφρυνσης, ισχυρίστηκε ότι όσα ανακοίνωσε λίγο πριν την κάλπη, ήταν το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας στρατηγικής που απέδωσε και όχι επικοινωνιακή πολιτική.

Θέλαμε να νιώσουν οι απλοί άνθρωποι στην καθημερινότητά τους την ευημερία των αριθμών, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας  στη μομφή «γιατί τώρα», επανέλαβε ότι τα μέτρα δίνονται μέσα σε απόλυτη δημοσιονομική ασφάλεια για το 2019, μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat.

Αλλά και για το 2020, το 2021 και το 2022,  συνέχισε ο κ. Τσίπρας,  φέρνουμε μέτρα ελάφρυνσης, κυρίως φορολογικής. Είναι φιλοαναπτυξιακά. Έχουμε μια καταγεγραμμένη απόδοση κατ’ έτος. Όταν παίρνει ο συνταξιούχος 400 και 500 ευρώ δεν τα βάζει σε κουμπαρά τα ρίχνει στην αγορά, όταν θα έχουμε του χρόνου κίνητρα για τους αγρότες, όλα αυτά θα επιδράσουν θετικά. Λέμε στον ελληνικό λαό, ότι όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργηθεί θα μοιραστεί με δικαιοσύνη για να επουλώσει τις πληγές.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...