429
Xαλαροί πριν την επίθεση, χαλαροί και μετά. Η εικόνα της φρούρησης του κτιρίου της Βουλής μόνο γέλιο προκαλεί - και πανηγυρισμούς σε Ρουβίκωνες και Χρυσαυγίτες | INTIMEnews

Ηξεραν για το χτύπημα του Ρουβίκωνα, αλλά «τα παιδιά αιφνιδιάστηκαν» [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 17:16
Xαλαροί πριν την επίθεση, χαλαροί και μετά. Η εικόνα της φρούρησης του κτιρίου της Βουλής μόνο γέλιο προκαλεί - και πανηγυρισμούς σε Ρουβίκωνες και Χρυσαυγίτες
|INTIMEnews

Ηξεραν για το χτύπημα του Ρουβίκωνα, αλλά «τα παιδιά αιφνιδιάστηκαν» [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 17:16

Οι χτυπητές αδυναμίες της ΕΛ.ΑΣ. σε επιχειρησιακό επίπεδο, στην αντιμετώπιση καταδρομικών επιθέσεων, αλλά και συνολικά η ανικανότητα του κράτους να προσφέρει στοιχειώδη προστασία ακόμα στη Βουλή των Ελλήνων, είναι πια παροιμιώδεις. Οπως προκύπτει, όλοι γνώριζαν -και το κυριότερο περίμεναν- χτύπημα του Ρουβίκωνα στο κοινοβούλιο, αλλά τελικά αιφνιδιάστηκαν!

Ανενόχλητοι έφθασαν οι καταδρομείς της αναρχικής συλλογικότητας, ανενόχλητοι χτύπησαν πετώντας κόκκινες μπογιές στους τοίχους του κτρίου και το ίδιο ανενόχλητοι έφυγαν.

Αστυνομική παρουσία και βέβαια υπήρχε εκείνη την ώρα (14.15) , αλλά για αντανακλαστικά, σχέδιο αντίδρασης και άλλα τέτοια επιχειρησιακά, ούτε λόγος.

Είτε λοιπόν τα μέτρα ασφαλείας υφίστανται αλλά είναι απλώς αστεία, είτε -ακόμα χειρότερα-  κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια στις «ακτιβιστικές δράσεις» (όπως τις είχε αποκαλέσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος) του Ρουβίκωνα.

Εμφανής η ίδια χαλαρότητα πριν και μετά την επίθεση/ SOOC

Δεν έχουν περάσει άλλωστε ούτε τρία 24ωρα από το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για tovima.gr περί επικείμενης επίθεσης στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην Αστυνομία φοβούνταν ενδεχόμενη επιδρομή στον χώρο του κοινοβουλίου και με δεδομένο το μπαράζ επιθέσεων αντιεξουσιαστών για τη μη χορήγηση της 7ης άδειας στον αρχιεκτελεστή της «17Ν»,  αλλά και την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να αποτρέψει τις καταδρομικές επιθέσεις, αποφασίστηκε η δημιουργία κλοιού ασφαλείας γύρω από τη Βουλή.

«Το Βήμα» μάλιστα είχε αποκαλύψει σχετικό εσωτερικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. από τις 13 Μαΐου 2019.

Το έγγραφο αυτό, ανέφερε το δημοσίευμα, «καταδεικνύει το δέος και το σημαντικό πρόβλημα αντίδρασης της ΕΛΑΣ, απέναντι στις κινητοποιήσεις και τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών» (περίπου 20 τις τελευταίες ημέρες) ως συμπαράσταση στον «Λουκά» της «17Ν».

Ενδεχομένως, συνέχιζε, δείχνει και «τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση να εξετασθεί εκ νέου το αίτημα χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα».

Μεταξύ άλλων, το εν λόγω έγγραφο της ΕΛΑΣ υπό τον τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων», ανέφερε τα ακόλουθα:

«Παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».

Στο πλαίσιο αυτό ζητείτο «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Γνώριζαν δηλαδή και υποτίθεται ότι ήταν προετοιμασμένοι, τελικά όμως ο εξευτελισμός δεν αποφεύχθηκε.

Ετσι, μετά το χρυσαυγίτικο δίδυμο Κασιδιάρη – Παναγιώταρου που έβγαζε σέλφι με φόντο το βανδαλισμένο κτίριο της Βουλής, σε πανηγυρισμούς ξέσπασαν και οι κουκούλες του Ρουβίκωνα, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και βίντεο από τη στιγμή της καταδρομικής επίθεσης.

Πλήρης κατάλυση και γελοιοποίηση δηλαδή, του κράτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...