728
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε παλαιότερη φωτογραφία απο τις καλοκαιρινές της διακοπές | Facebook

Μυρσίνη Λοΐζου: «Γλωσσικό ατόπημα» το tweet για τα θύματα της 17Ν – φούσκωσε το θέμα η ΝΔ!

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 14:58
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε παλαιότερη φωτογραφία απο τις καλοκαιρινές της διακοπές
|Facebook

Μυρσίνη Λοΐζου: «Γλωσσικό ατόπημα» το tweet για τα θύματα της 17Ν – φούσκωσε το θέμα η ΝΔ!

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 14:58

«Ελάτε παιδιά, δεν ήταν τίποτα, παρά μόνο ένα γλωσσικό ατόπημα», απάντησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου για το θόρυβο που ξεσήκωσε η υποψηφιότητά της σε συνδυασμό με μία παλαιότερη προκλητική -και ταυτόχρονα προσβλητική- ανάρτησή της για τον Ξηρό της «17Ν» και τα θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στο επίμαχο tweet (δείτε το πάνω) η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου αποκαλούσε ηλίθιο τον πρώην αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ενώ στο ενεργητικό της είχε και άλλες τέτοιες «επαναστατικές» αναρτήσεις όπως αυτή υπέρ του κινήματος «δεν πληρώνω» στα μέσα μαζικής μεταφοράς με το σλόγκαν «μην ακυρώνετε εισιτήρια, ακυρώστε τους ελεγκτές» και το σχόλιο για την επίθεση με παγιδευμένο φάκελο στον Λουκά Παπαδήμο.

View this post on Instagram

A post shared by Mirsini Loizou (@mirsini_l) on

Το θέμα της κυρίας Λοΐζου ανέβασε ψηλά η Νέα Δημοκρατία, αρχικά μέσω διαρροών και στη συνέχεια επισήμως με δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου Τύπου Νεκτάριου Λαζαρίδη στην τηλεόραση του Alpha, καλώντας προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να βγει και να πει αν γνώριζε τις συγκεκριμένες δηλώσεις πριν την επιλέξει ως υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, όπως σημείωσαν πηγές της Πειραιώς, σε περίπτωση που γνώριζαν στην Κουμουνδούρου αυτές τις απόψεις σημαίνει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτές.

Aκολούθησε σε οξύ τόνο η επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς:

«Η Μυρσίνη Λοΐζου ήταν γνωστή στα social media για τις ακραίες απόψεις της και τη στήριξη της στην τυφλή βία και την τρομοκρατία. Αυτό προφανώς δεν ήταν πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος την επιβραβεύει ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή για να διαδώσει και στις Βρυξέλλες την υπερηφάνεια της για τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η Μυρσίνη Λοΐζου υποχρεώθηκε να τοποθετηθεί υπενθυμίζοντας τη δημόσια συγγνώμη που είχε εκφράσει για την επίμαχη ανάρτησή της, την οποία και υποβάθμισε στην κατηγορία «γλωσσικό ατόπημα στο Twitter».

Λυπάμαι που η πολιτική αντιπαράθεση για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με ευθύνη της Νέας…

Geplaatst door Mirsini Loizou op Woensdag 13 maart 2019

Και μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, έριξε και την ευθύνη για τις διαστάσεις που πήρε το όλο θέμα -που αλλού- στη Νέα Δημοκρατία.

 «Λυπάμαι», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook, «που η πολιτική αντιπαράθεση για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας από ένα ζήτημα μικροπολιτικής.

»Σε κάθε περίπτωση, η ψευδαίσθηση της προφορικότητας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης με οδήγησε πριν αρκετά χρόνια σε ένα γλωσσικό ατόπημα στο Twitter.

»Φαίνεται ότι ενώ κάποιοι ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να συγκρατήσουν το λάθος μου, απέφυγαν αντίστοιχα να συγκρατήσουν την δημόσια συγγνώμη που είχα εκφράσει ήδη από τότε.

Ας ελπίσουμε ότι ο προεκλογικός διάλογος από εδώ και πέρα θα κινηθεί σε επίπεδο Αρχών και πολιτικών για το μέλλον της χώρας μου μέσα σε μια πιο κοινωνική Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Η… απαγόρευση του «Καλημέρα Ηλιε»

Η κυρία Λοΐζου είχε γίνει ευρύτερα γνωστή το 2011 από την απαίτηση – απαγόρευσή της να χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ το τραγούδι του πατέρα της «Καλημέρα Ήλιε».

«Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το ‘Καλημέρα Ήλιε’ στις κομματικές σας συγκεντρώσεις» έγραφε στην επιστολή της προς τη Χαριλάου Τρικούπη τον Ιούνιο του 2011.

«Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.

Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε», υποστήριζε και έκλεινε την επιστολή:

«Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.

Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...