514
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του | INTIMEnews

Τσίπρας: Φθινόπωρο οι εκλογές και θα τις χάσει η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 15:39
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του
|INTIMEnews

Τσίπρας: Φθινόπωρο οι εκλογές και θα τις χάσει η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 15:39

Με μήνυμα νίκης εν όψει ευρωεκλογών και επαναλαμβάνοντας ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο στο τέλος της τετραετίας της κυβέρνησής του, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να χαλυβδώσει το φρόνημα των βουλευτών του, αλλά και να υποβαθμίσει την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν ως βέβαιο νικητή τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο και η ΝΔ θα ηττηθεί σε αυτές, υποστήριξε κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, υποστήριξε πως η κάλπη θα αποκαλύψει «τη μεγάλη απάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του» για «την δήθεν κατά κράτος επικράτηση της ΝΔ και του αρχηγού της».

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές. Τα πικρά ποτήρια θα τα πιουν ένα ένα. Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και το φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στην κάλπη των εθνικών εκλογών και η μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης. Της Ελλάδας των πολλών, έναντι της Ελλάδας των ελίτ που εκπροσωπούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συνεχίζοντας την επίθεσή του στον αρχηγό της ΝΔ, πρόσθεσε:

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να προβάρει ήδη γραβάτες και κουστούμια πρωθυπουργικά, αλλά ξεχνάει ότι τους πρωθυπουργούς δεν τους εκλέγουν ούτε οι φίλοι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ούτε ή οι φίλοι δημοσκόποι, τους εκλέγει ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του στην κάλπη. Ο ελληνικός λαός ούτε κουτόχορτο τρώει, ούτε έχει μνήμη χρυσόψαρου. Γνωρίζει και θυμάται ποιος χρεοκόπησε τη χώρα, ποιοι είναι αυτοί που την βγάζουν σε ξέφωτο. Ποια συμφέροντα εκπροσωπεί ο καθένας».

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε επανειλημμένα τη Νέα Δημοκρατία για διαρκή και επίμονη καταστροφολογία.

Ομιλία στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Οι μάχες που δώσαμε, οι νίκες που πετύχαμε, διαμόρφωσαν μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά συνολικά για την ελληνική κοινωνία. Αποδείχθηκε ότι υπήρχε κι' άλλος δρόμος από αυτόν της αιώνιας λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας Είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε ξανά με την Ιστορία.Συνεχίζουμε μαζί με τον ελληνικό λαό το μεγάλο αγώνα για τη νέα εποχή του τόπου μας.Ομιλία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Geplaatst door Alexis Tsipras op Woensdag 13 maart 2019

«Ευτυχώς για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία, η καταστροφολογία διαρκώς διαψευδόταν», τόνισε και απαριθμώντας στη συνέχεια τις… «κορυφές» της επιδοματικής πολιτικής του, ανέφερε ενδεικτικά ότι το 2016, αντί για κόφτη, ήρθε η εφάπαξ 13η σύνταξη 2016, ενώ το 2017 και 2018 ήρθαν κοινωνικά μερίσματα από την υπεραπόδοση της οικονομίας.

«Κατά την τελευταία τριετία, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη πολιτεύτηκε με μοναδική αρχή την καταστροφολογία. Όσο η πραγματικότητα τους διέψευδε, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα. Η αυτογελοιοποίηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα σύμπτωμα του κυνισμού που τους διακατέχει», συμπλήρωσε στην επίθεση του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στη Νέα Δημοκρατία ίσως χρειάζεται να φτιάξουν ένα ειδικό τμήμα, μια ειδική πτέρυγα ποινικολόγων στα γραφεία τους, στην Πειραιώς, καθώς αν αρχίσω να αθροίζω τα στελέχη τους με διώξεις αλλά και καταδίκες, θα νυχτωθούμε», παρατήρησε χαρακτηστικά σε άλλο σημείο της ομιλίας του κατά την οποία βρήκε και την ατάκα για να υπερασπιστεί -για μία ακόμη φορά- τον «άγρυπνο φρουρό» του, Παύλο Πολάκη, λέγοντας: «αυτά όμως, είναι ψιλά γράμματα για τους ολιγάρχες των ΜΜΕ. Δεν είναι και τόσο σοβαρά αδικήματα. Αλλά να καπνίζει ο υπουργός είναι πρόβλημα…».

Απάντηση ΝΔ

«Ο Αλέξης Τσίπρας κουνά το δάχτυλο με θράσος, την ώρα που θα όφειλε να ζητήσει επιτέλους μια συγγνώμη για τα δεινά που έφερε στους Έλληνες, και ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Θα μείνει μόνος του στον κόσμο της αλαζονείας του. Γιατί οι Έλληνες θα τον τιμωρήσουν, όπως του αξίζει, στις 26 Μαΐου», απάντησε με ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...