490
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την κάμερα της Μάρως Κουρή | Maro Kouri

«Emptiness»: Φωτογραφικό ταξίδι στην Τανζανία με τη Μάρω Κουρή

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 16:39
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την κάμερα της Μάρως Κουρή
|Maro Kouri

«Emptiness»: Φωτογραφικό ταξίδι στην Τανζανία με τη Μάρω Κουρή

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 16:39

Η πολυβραβευμένη φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή, που φωτογραφίζει και γράφει ασταμάτητα για την κοινωνική δικαιοσύνη στον κόσμο εδώ και 30 χρόνια, εστιάζοντας στην Αφρική και στην Ασία, στην Ιαπωνία, στην Ελλάδα και στη γη των Μάορι, τη Νέα Ζηλανδία, μας ταξιδεύει στην Τανζανία.

Η πλούσια εμπειρία της αποτυπώνεται στα κλικ της φωτογραφικής μηχανής και στο κείμενό της, που σε εισάγει μαγικά στην αρμονία της άγριας αφρικανικής φύσης. «Φωτογραφίζοντας με τα κλικ της καρδιάς μας, αδειάζουμε», λέει χαρακτηριστικά η ίδια.

Νεαρή μητέρα στη λίμνη Victoria, στην περιοχή Bukova

«Από τους πρόποδες του Κιλιμάντζαρο, ανάμεσα στα δάση με τα μπάομπαμπ, οι τοξότες ιθαγενείς μάς καλοδέχονται με τραγούδια και κυκλικούς χορούς γύρω από φωτιές. Ελέφαντες περνούν από μπροστά μας, στα τζιπ με τις ανοιχτές οροφές. Τρέχουμε δίπλα στα τσιτά. Οι ζέβρες, όλο χάρη μας ξυπνούν όταν ανοίγουμε τις σκηνές μας το πρωί! Καμηλοπαρδάλεις σαν μπαλαρίνες χορεύουν μπροστά μας και σπάνια, εξωτικά πουλιά ζωγραφίζουν με τα χρώματά τους, τον ουρανό.

»Εκατομμύρια γκνου “διαγράφουν” εικόνες στους φακούς μας. Μάθημα στην όχθη της λίμνης Eyasi, όπου μια λιονταρίνα κυνηγά μια αντιλόπη, στο μεγαλύτερο παγκοσμίως ανενενεργό ηφαίστιο Νγκορογκόρο, που έγινε καταφύγιο άγριων ζώων, με σαβάνες, ζούγκλες, πεδιάδες και λίμνες.

»Στο συναρπαστικό Σερενγκέτι, το Tarangine και τη Λίμνη Μανιάρα συνδεόμαστε με τις ντόπιες φυλές Hadzabe και τις παραδόσεις τους. Φτιάχνουμε μαζί τους ψωμί τραγουδώντας ύμνους της φυλής.

»Μακριά από τα “κύματα” των τουριστών, κοντά στην καρδιά μας, σε σύνδεση με τον εαυτό μας και την ομάδα. Φωτογραφίζοντας ερχόμαστε σε επαφή με την παρθένα φύση, από την ανατολή μέχρι το βύθισμα στον έναστρο ουρανό. Εστιάζοντας στο εδώ και τώρα, συνδεόμαστε βαθύτερα με την προσωπική μας αλήθεια, συναντάμε την εσωτερική μας έμπνευση και δημιουργικότητα για την επίτευξη προσωπικών εικόνων χαράς – που είναι, άλλωστε, και το ζητούμενο.

»Θυμόμαστε τις αναπνοές, για καλύτερη εστίαση, και πολλές συμμετοχικές, διαλογιστικές τεχνικές 4D dream coaching. Συνεχείς φωτογραφικές δράσεις, editing, αξιολογήσεις και προβολές των εικόνων μας».

Οργάνωση εργαστηρίου στην Τανζανία

Η Μάρω Κουρή, φωτορεπόρτερ, 4D dream -photo coach, non violent communicator και humaniveristy trainee, οργανώνει ένα εργαστήριο με τίτλο «Emptiness», μαζί με μια ομάδα πτυχιούχων εξερευνητών της άγριας ζωής, αγγλόφωνων, ντόπιων οδηγών σαφάρι.

«Απαραίτητος εξοπλισμός: φωτογραφική κάμερα, λάπτοπ, (με το adobe bridge ή το lightroom), μπλοκ σημειώσεων, ο “Μικρός Πρίγκηπας” και η ταξιδιάρα καρδιά σας», μας λέει.

Τιμή: 1.980€

Ειδική τιμή για φοιτήτριες/ες και ανέργους: 50 ευρώ

Στην παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνονται το σεμινάριο, το σαφάρι, οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, η διαμονή σε ξενοδοχείο και η διαμονή με πλήρη εξοπλισμό στα κάμπιγκ με πρωινό, οι είσοδοι σε όλα τα εθνικά πάρκα και στον κρατήρα του Νγκορονγκόρο,, η επίσκεψη στις φυλές, πλήρης διατροφή, εμφιαλωμένο νερό, τζιπ-σαφάρι 4χ4, αγγλόφωνοι οδηγοί και ξεναγοί.

Εκτός τιμής: το αεροπορικό εισιτήριο, τα φιλοδωρήματα και τα προσωπικά έξοδα.

Εγγραφές- Πληροφορίες: 697 729.6831, [email protected]

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...