806
| CreativeProtagon/YouTube/Wikipedia

Νέες καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά του Μπιλ Μάρεϊ σε γύρισμα

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 21:10
|CreativeProtagon/YouTube/Wikipedia

Νέες καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά του Μπιλ Μάρεϊ σε γύρισμα

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 21:10

Νέες καταγγελίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Μπιλ Μάρεϊ απέναντι στα τηλεοπτικά συνεργεία, τους ανθρώπους της παραγωγής και τους ηθοποιούς, λίγους μήνες μετά από τα περιστατικά επιθετικότητας που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Being Mortal», η ολοκλήρωση των οποίων ανεστάλη.

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στο Puck News, σύμφωνα με το οποίο ο 72χρονος Μάρεϊ είχε «στριμώξει» και φιλήσει μια «πολύ νεότερή του γυναίκα» που εργαζόταν μαζί του στα γυρίσματα της ταινίας, ηοποία βασιζόταν στο βιβλίο του Ατούλ Γκαβάντε και σκηνοθετούσε ο Αζίζ Ανσάρι.

Ο Μάρεϊ υποστήριξε πως η συμπεριφορά του απέναντι στο προσωπικό της παραγωγής ήταν μόνο μια «πλακίτσα» και ότι η κοπέλα παρεξήγησε τα αστεία του, προσδίδοντάς τους σεξουαλική χροιά, οδηγώντας την τελικά στην καταγγελία.

Το άρθρο μιλούσε και για έναν άλλον εργαζόμενο, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος επίσης προχώρησε σε καταγγελία. Τα «νέα» έφθασαν τελικά στα αυτιά τής εταιρείας παραγωγής Searchlight Pictures, η οποία σταμάτησε τα γυρίσματα.

Εκείνη την εποχή, ο Μάρεϊ περιέγραψε δημοσίως αυτό που είχε συμβεί ως «διάσταση απόψεων». Πλήρωσε, όπως γράφτηκε, τη γυναίκα λίγο περισσότερα από 100.000 δολάρια για να διευθετήσει το θέμα και να διατηρηθεί η ανωνυμία της.

Η Searchlight, πάντως, δεν έχει απαντήσει στην Washington Post όταν της ζητήθηκε ένα σχόλιο για το θέμα – το ίδιο και ο δικηγόρος του ηθοποιού.

Την επομένη ημέρα του δημοσιεύματος, η εκδοτική εταιρεία HarperCollins κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματα της ηθοποιού Τζίνα Ντέιβις με τίτλο «Dying of Politeness» («Πεθαίνοντας από ευγένεια»), τα οποία συμπτωματικά (;) περιέχουν πολλές αναφορές κατά του Μάρεϊ.

Η Ντέιβις γράφει ότι, ενώ εκείνη και ο Μάρεϊ δούλευαν στην ταινία του 1990 «Quick Change», εκείνος «επέμεινε» να χρησιμοποιήσει μια συσκευή μασάζ πάνω της όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά, παρότι εκείνη δεν ήθελε. «Δεν υποχωρούσε με τίποτα…», περιγράφει στο βιβλίο. Η Ντέιβις γράφει, επίσης, ότι ο Μάρεϊ, ο οποίος συν-σκηνοθέτησε την ταινία, ούρλιαζε μπροστά σε «περισσότερους από 300 ανθρώπους», ενώ στο περιοδικό People δήλωσε πρόσφατα ότι μπορεί και τα λέει έξω από τα δόντια γιατί «νομίζω πως είναι παγκοσμίως γνωστό ότι ήταν δύσκολο να συνεργαστεί κάποιος μαζί του».

«Δεν αισθάνομαι ότι λέγοντας αυτά τα πράγματα τον καταδικάζω με τρόπο που θα τον σοκάρει», συνέχισε η ηθοποιός. «Νομίζω ότι ξέρει πολύ καλά τον τρόπο που συμπεριφέρεται».

Τα πιο πρόσφατα… μαντάτα

Σε μια εκπομπή του SiriusXM, ο κωμικός Ρομπ Σνάιντερ θυμήθηκε την εποχή που ένας σκηνοθέτης του είπε ότι ήταν δύσκολο να ξέρεις «ποιον Μπιλ Μάρεϊ θα τύχει να δεις μπροστά σου. Τον ωραίο Μπιλ Μάρεϊ ή τον σκληρό Μπιλ Μάρεϊ;», συνέχισε ο ηθοποιός.

Την ίδια ημέρα που ο Σνάιντερ πήγε στο σόου, ο ηθοποιός Σεθ Γκριν ισχυρίστηκε στην εκπομπή «Good Mythical Morning», στο YouTube, ότι ο Μάρεϊ τον έριξε σε έναν κάδο απορριμμάτων στα παρασκήνια του Saturday Night Live όταν εκείνος ήταν 9 ετών.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο Μάρεϊ ήταν ο οικοδεσπότης της εκπομπής το 1981 και εκνευρίστηκε όταν είδε τον Γκριν να κάθεται στο μπράτσο μιας καρέκλας. Ο Μάρεϊ θεωρούσε πως η καρέκλα ήταν δική του και του ζήτησε να σηκωθεί. Ο Γκριν αρνήθηκε να μετακινηθεί, με αποτέλεσμα ο Μάρεϊ να τον πιάσει από τους αστραγάλους, να τον κρατήσει ανάποδα και να τον κρεμάσει πάνω από έναν κάδο απορριμμάτων.

«Τα σκουπίδια πάνε στον κάδο σκουπιδιών», του είπε. «Αρχισα να ουρλιάζω, γιατί ο κάδος έπεσε και τρόμαξα πολύ. Εφυγα τρέχοντας, κρύφτηκα κάτω από το τραπέζι στο καμαρίνι μου και έκλαιγα», αποκάλυψε ο ηθοποιός.

Καταγγελίες χωρίς τέλος

Ο Μπιλ Μάρεϊ έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν και άλλους ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυρίσματα. Ο πιο χαρακτηριστικός ήταν από τη συμπρωταγωνίστριά του στη ταινία «Αγγελοι του Τσάρλι», Λούσι Λιου. Σε ένα podcast των Los Angeles Times, το 2021, η Λιου θυμήθηκε ότι ο ηθοποιός τής επιτέθηκε σε μια σκηνή της ταινίας, όταν πήρε στα χέρια του τα αλλαγμένα σενάρια, για τα οποία δεν είχε ενημερωθεί.

«Ηταν άδικο και αδικαιολόγητο. Κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ήταν ασυγχώρητες και απαράδεκτες και δεν θα καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια να ανέχομαι τις κουβέντες του. Οπότε, ναι, υπερασπίστηκα τον εαυτό μου και δεν το μετανιώνω», είπε η ηθοποιός.

Ο Μάρεϊ δεν έχει σχολιάσει δημοσίως αυτή την έκρηξη, αλλά δημοσιεύματα είχαν υποστηρίξει τότε ότι είπε στις ηθοποιούς Ντρου Μπάριμορ, Κάμερον Ντίαζ και Λιου: «Καταλαβαίνω γιατί είστε εδώ και έχετε ταλέντο… αλλά τι στο διάβολο κάνετε; Δεν ξέρετε να παίζετε;».

Οσον αφορά το αν η Searchlight θα συνεχίσει τα γυρίσματα του «Being Mortal» μετά από αυτά τα επεισόδια, τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό. Η ηθοποιός Κέκ Πάλμερ, επίσης πρωταγωνίστρια στην ταινία, είπε πρόσφατα πως ελπίζει να συνεχιστούν, αλλά ανέφερε –χωρίς να κατονομάσει τον Μάρεϊ– ότι το σενάριο πιθανότατα να απαιτούσε «μια σημαντική μετεγγραφή».

«Αν κάποιος μπορούσε να το καταλάβει και να έσωζε την κατάσταση, αυτός είναι ο Αζίζ», δήλωσε στο περιοδικό Variety, σε εκδήλωση του Μουσείου της Ακαδημίας. «Προφανώς, έχουμε φθάσει σε κάποιο σημείο του έργου και θα είναι δύσκολη η αντικατάσταση, αλλά είναι μια καταπληκτική ταινία και θα ήθελα πολύ να βρεθεί ένας τρόπος να σωθεί ό,τι έχουμε κάνει και να ολοκληρωθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...