210
Οι ειδικοί αναλυτές της ΕΛΑΣ στο σημείο της έκρηξης | IntimeNews

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Ποια οργάνωση «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική μετά τη χημική ανάλυση

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2018, 11:56
Οι ειδικοί αναλυτές της ΕΛΑΣ στο σημείο της έκρηξης
|IntimeNews

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Ποια οργάνωση «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική μετά τη χημική ανάλυση

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2018, 11:56

Ενισχύεται η αρχική εκτίμηση των Αρχών ότι πίσω από την επίθεση στο κτήριο του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr από τη χημική ανάλυση διαπιστώθηκε ότι για την κατασκευή του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού χρησιμοποιήθηκε αμμωνιοδυναμίτιδα, δηλαδή η εκρηκτική ύλη που αποτελεί την ταυτότητα της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Η ανάλυση των υπολειμμάτων έγινε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και η διαδικασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι Αρχές πλέουν αναμένουν το κείμενο ανάληψης ευθύνης, που θεωρούν πως θα φέρει τη σφραγίδα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Από την πρώτη στιγμή, οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. και τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούσαν ότι στην επίθεση είχε χρησιμοποιηθεί ποσότητα περίπου δέκα κιλών ισχυρού εκρηκτικού, με πιθανή εκρηκτική ύλη την αμμωνιοδυναμίτιδα.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί το κρησφύγετο, όπου οι δράστες πιθανολογείται ότι είχαν κρύψει το σκούρο Opel με το οποίο μετέφεραν τη βόμβα, το διάστημα μετά την κλοπή του τον Νοέμβριο από τη Νέα Ιωνία.

Ταυτόχρονα τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης για να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής και να προσδιορίσουν εάν το σκούρο Opel που βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα συνοδευόταν από άλλο όχημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News