304
Τεράστια ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ που ευτυχώς έλαβε τέλος | REUTERS/Toby Melville

Βρετανία: Δύο συλλήψεις για τα drones στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2018, 10:57
Τεράστια ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ που ευτυχώς έλαβε τέλος
|REUTERS/Toby Melville

Βρετανία: Δύο συλλήψεις για τα drones στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2018, 10:57

Σε δύο συλλήψεις που συνδέονται με το περιστατικό με τα drones που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου έχει προχωρήσει η αστυνομία του Σάσσεξ. Οι βρετανικές Αρχές εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση για την υπόθεση που έχει προκαλέσει χάος στο δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αερολιμένα.

Οπως αναφέρει ο Guardian, η αστυνομία έχει συλλάβει έναν άνδρα και μια γυναίκα ενώ οι συλλήψεις έγιναν αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι δύο συλληφθέντες όπως έγινε γνωστό αργότερα, είναι ένας 47χρονος και μια 54χρονη, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Οι συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση ως ύποπτοι για παρακώλυση υπηρεσιών της πολιτικής αεροπορίας.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το περιστατικό.

Ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες

Το πρωί του Σαββάτου κυκλοφόρησε και η είδηση ότι η βρετανική αστυνομία είχε καταρτίσει μια λίστα πιθανών υπαιτίων του περιστατικού με τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ.

Αναμονή με βιβλία, κινητά και φαγητό…

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου δήλωσε ότι οι πτήσεις drones έχουν «πολύ συγκεκριμένο σκοπό» και γίνονται προκειμένου «να κλείσει το αεροδρόμιο και να προκληθεί η μέγιστη διαταραχή της περίοδο των Χριστουγέννων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, ο δράστης ή οι δράστες, το απόγευμα της Παρασκευής πετούσαν τo drone γύρω από το κτίριο του αεροδρομίου και άναβαν τα φώτα της συσκευής. Μια περιγραφή από αυτόπτες μάρτυρες θα επιτρέψει σε ειδικούς να καθορίσουν το μοντέλο του.

Αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο μετά την διακοπή των 36 ωρών

Το Γκάτγουικ επαναλειτούργησε χθες Παρασκευή έπειτα από περισσότερες από 36 ώρες, με τον εκνευρισμό που προκλήθηκε σε τουλάχιστον 100.000 επιβάτες που περίμεναν να πετάξουν μεσούσης της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...