412
Μετά τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, ήλθε η ώρα και για τα μη πολιτικά πρόσωπα | novartis.co.za

Εισαγγελία Διαφθοράς: Nέες κλήσεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα για τη Νovartis

Ελευθερία Κόλλια Ελευθερία Κόλλια 9 Απριλίου 2019, 16:58
Μετά τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, ήλθε η ώρα και για τα μη πολιτικά πρόσωπα
|novartis.co.za

Εισαγγελία Διαφθοράς: Nέες κλήσεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα για τη Νovartis

Ελευθερία Κόλλια Ελευθερία Κόλλια 9 Απριλίου 2019, 16:58

Κλήσεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα απέστειλε την Τρίτη η Εισαγγελία Διαφθοράς, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis, και ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον το προσεχές διάστημα, ακόμη και εντός του Απριλίου, και άλλες πράξεις αρχειοθέτησης, για κάποιους εκ των πέντε πολιτικών, που εξακολουθούν να τελούν υπό έρευνα – τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα και Μάριο Σαλμά.

Ήδη έχουν τεθεί στο αρχείο τα σκέλη της υπόθεσης που αφορούν τον πρώην Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο καθώς και τους πρώην υπουργούς Βαγγέλη Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη.

 Στον απόηχο των εξελίξεων, με τις εισαγγελικές αρχές να αποστέλλουν τη Δευτέρα ερώτημα στη Βουλή για την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να καταθέσει ανωμοτί, ως ύποπτος, για το αδίκημα της δωροδοκίας, ήλθε η ώρα και για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων αλλά και οι υπεύθυνοι της διαφημιστικής εταιρείας που φέρεται ως πλυντήριο της Novartis, καλούνται να δώσουν τη δική τους εκδοχή για παρελθοντικές πράξεις και κινήσεις τους, στη σκιά των αδικημάτων της απιστίας (για τα μέλη των επιτροπών) και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος (για τους υπευθύνους της εταιρείας).  

 Ανώτατες εισαγγελικές πηγές έχουν κάνει λόγο για εικονικά τιμολόγια που έχουν εντοπιστεί, συνδέοντας τα με ύποπτες διαδρομές χρήματος. Ποσά που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αφετηρία τη μητρική Novartis στη Βασιλεία της Ελβετίας,και περνούν από τη Novartis Hellas, με ένα μέρος εξ αυτών να μετουσιώνεται σε εικονικά τιμολόγια τα οποία και εκδίδει η ποινικά ελεγχόμενη διαφημιστική εταιρεία «για δήθεν διαφήμιση», όπως λέγεται, σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς: BHMA FM, ΣΚΑΪ FM και Αθήνα 9.84.

 Οι υπεύθυνοι των σταθμών έχουν ερωτηθεί σχετικά από τους εισαγγελείς αλλά δεν αναγνωρίζουν τα τιμολόγια. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για αναλήψεις χρημάτων από το ίδιο πάντα πρόσωπο, σημειώνοντας ότι παραμένει άγνωστο το ποιοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες. Η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται να έχει βραχύβια επιχειρηματική δραστηριότητα (από τον Απρίλιο του 2011 ως τον Μάιο του 2012), με τον κύκλο εργασιών της να ανεβαίνει, αποκλειστικά σε σχέση με τη Novartis. Υπό τον μεγεθυντικό φακό της Εισαγγελίας Διαφθοράς εξακολουθούν να είναι και άλλες εταιρείες που φέρονται να παίζουν το ρόλο «πλυντηρίου».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...