374
|

Εδώ Βόλος: Ο γάμος των ονείρων σας

Avatar Βαγγέλης Πασιάς 12 Απριλίου 2015, 20:24

Εδώ Βόλος: Ο γάμος των ονείρων σας

Avatar Βαγγέλης Πασιάς 12 Απριλίου 2015, 20:24

Για την περισσότερους, η ένωση δύο ανθρώπων για τη θεμελίωση και τη δημιουργία της οικογένειας είναι η προτεραιότητα της ζωής τους. Η τελετή της ένωσης, δηλαδή ο γάμος, γίνεται συνήθως είτε στον ναό της θρησκευτικής τους πίστης είτε στο δημαρχείο, όταν αναφερόμαστε σε θρησκευτικό και σε πολιτικό γάμο, αντίστοιχα. Υπάρχουν, όμως, και οι εξατομικευμένες τελετές, οι οποίες δημιουργούνται με τα «θέλω» και τα όνειρα του ζευγαριού χωρίς, ωστόσο, να ακυρώνονται οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των ατόμων που επιλέγουν τις συγκεριμένες τελετές.

Η Μιχαέλλα από τον Βόλο διοργανώνει τις εξατομικευμένες τελετές του ζευγαριού που θέλει να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου. Το ζευγάρι μπορεί να επιλέξει το μέρος που θέλει να πραγματοποιηθεί η τελετή -από αίθουσες εκδηλώσεων και δάση έως φάρους και πάρκα- και απευθύνεται στη Μιχαέλλα, η οποία έχει τον ρόλο του τελετάρχη. Η Μιχαέλλα γράφει τα κείμενα των τελετών, τα οποία μπορεί να προέρχονται είτε από την προσωπική ζωή του ζευγαριού είτε από αποσπάσματα βιβλίων που αφορούν την αγάπη και τη συντροφικότητα, και συντονίζει την τελετουργία η οποία συμπληρώνεται από την ανταλλαγή στεφάνων (σύμβολο προσφοράς) ή δαχτυλιδιών (σύμβολο αιωνιότητας) ή και των δύο.

Στις εξατομικευμένες τελετές, το ζευγάρι συμμετέχει πλήρως, καθώς το concept της τελετής χτίζεται βάσει των προσωπικοτήτων του ζευγαριού. Η ουσία της τελετής έχει το χαρακτήρα που θέλει το ζευγάρι. Καμία τελετή δεν είναι ίδια με κάποια άλλη καθώς αυτού του είδους οι γάμοι είναι προσωπικοί. «Ο γάμος δεν είναι μόνο συμβιβασμός αλλά πολλά περισσότερα», αναφέρει η Μιχαέλλα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Μιχαέλλα συνδύασε τις σπουδές της πάνω στην υποκριτική και το χόμπι της συγγραφής δημιουργώντας τις εξατομικευμένες τελετές γάμου, οι οποίες μπορούν να γίνουν στο μέλλον εναλλακτική μορφή τουρισμού, ελκύοντας ανθρώπους που θέλουν να ενώσουν τις ζωές τους σε κάποιο ειδυλλιακό μέρος της Ελλάδας.

Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, οι γάμοι των εξατομικευμένων τελετών δεν έχουν ισχύ και επικυρώνονται είτε με την τέλεση θρησκευτικού ή πολιτικού γάμου. Ωστόσο, σε επαρχίες της Γαλλίας και στη Σκωτία, οι εξατομικευμένες τελετές αναγνωρίζονται νομικά.

Για τον εορτασμό της τελετής, η Μιχαέλλα μαζί με την καλή της φίλη, την Έλλη, αναλαμβάνουν και τη διοργάνωση του γαμήλιου πάρτι στο Πήλιο, βασισμένο και αυτό στις επιθυμίες του ζευγαριού δίνοντας το προσωπικό στιλ των ανθρώπων που αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους σε έναν κοινό βίο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News