255
Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Εξοδο του ΣΥΡΙΖΑ από τους ευρωσοσιαλιστές ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2020, 20:56
Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Εξοδο του ΣΥΡΙΖΑ από τους ευρωσοσιαλιστές ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2020, 20:56

Μετά την εξαιρετικά σκληρή ρητορική που χρησιμοποίησε πρόσφατα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά, ήρθε και ο Νίκος Ανδρουλάκης να βάλει, απ’ ό,τι φαίνεται, οριστική ταφόπλακα σε ένα μελλοντικό ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ζήτησε από την επικεφαλής του κόμματος να στείλει επίσημη επιστολή στην ηγεσία των ευρωσοσιαλιστών (PES) και να ζητήσει να διακοπεί η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στις συνεδριάσεις της οικογένειας των ευρωπαίων σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών όπου συμμετέχει εδώ και χρόνια με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως αναφέρει η Athens Voice, θύμισε στην ομιλία του ότι ο αείμνηστος Δημήτρης Χριστόφιας προσκαλείτο στις συνεδριάσεις των ευρωσοσιαλιστών όσο ήταν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο μόλις έληξε η προεδρική του θητεία έπαψε να μετέχει σε αυτές. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΑΚΕΛ είναι μέλη της ευρωπαϊκής Αριστεράς και οι προσκλήσεις που ελάμβαναν συνέβαιναν στο πλαίσιο της διεύρυνσης της επιρροής των ευρωσοσιαλιστών στα ευρωπαϊκά όργανα.

Παραλλήλως, ο Νίκος Ανδρουλάκης θεώρησε αναγκαίο να ενημερωθούν οι ευρωσοσιαλιστές για τις τελευταίες αποκαλύψεις αναφορικά με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει αναλυτική παρουσίαση από πλευράς του Κινήματος Αλλαγής της δράσης υπουργών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας προφανώς τους κυρίους Παππά, Καμμένο και Παπαγγελόπουλο καθώς οι πρακτικές που υιοθέτησε η κυβέρνηση Τσίπρα αντιτίθενται πλήρως στη γενικότερη φιλοσοφία των σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών και ως εκ τούτου συντρέχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι για να τεθεί ο Αλέξης Τσίπρας οριστικά εκτός της ευρωσοσιαλιστικής οικογένειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...