318
Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν όλη τη χριστουγεννιάτικη αγορά | Reuters/Fabrizio Bensch

Γερμανία: Το πακέτο δεν θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη στην αγορά του Πότσδαμ

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 18:11
Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν όλη τη χριστουγεννιάτικη αγορά | Reuters/Fabrizio Bensch

Γερμανία: Το πακέτο δεν θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη στην αγορά του Πότσδαμ

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 18:11

«Ασαφές» εάν το πακέτο που παραδόθηκε σε φαρμακείο κοντά στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσδαμ, στο Βρανδεμβούργο, περιείχε αληθινή εκρηκτική συσκευή ή μόνο κάποια απομίμησή της, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Καρλ-Χάιντς Σρέτερ και τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες να δηλώνουν ότι επρόκειτο πραγματικά για απόπειρα επίθεσης.

Το περιεχόμενο του πακέτου, μια κονσέρβα η οποία περιείχε καλώδια, καρφιά και μπαταρίες, έχει γίνει γνωστό μόνο από την εξέτασή του με ακτίνες, ενώ, όπως μεταδίδει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία της περιοχής, δεν έχει βρεθεί πυροδοτικός μηχανισμός.

Το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο ntv μετέδωσε ότι έχει εκκενωθεί περιοχή ακτίνας 500 μέτρων γύρω από την χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα τέτοια πακέτα. Θεωρείται πάντως ότι το πακέτο που βρέθηκε στο φαρμακείο δεν μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.

Ενα ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε στην πόλη Πότσδαμ, κοντά στο Βερολίνο, επιβεβαιώθηκε ότι περιέχει εκρηκτικά, γνωστοποίησε η αστυνομία στο Twitter, ενώ λίγο μετά έγινε γνωστό ότι οι Aρχές προχώρησαν στην εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού.

«Οι υποψίες που είχαμε σχετικά με έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό επιβεβαιώθηκαν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η Aστυνομία προχώρησε σε άμεση εκκένωση της αγοράς στην Bradenburger Straße, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο που πιστεύεται ότι περιείχε εκρηκτικά.

Από τα τοπικά μέσα αναφερόταν ότι είναι ένα πακέτο 40×50 εκατοστών και παραδόθηκε σε φαρμακείο που βρίσκεται επί του συγκεκριμένου δρόμου.

Ο υπάλληλος του φαρμακείου το άνοιξε και, όπως είπε στην αστυνομία, εντόπισε καλώδια και κάποιο μηχανισμό κι έτσι ειδοποίησε τις Aρχές.

Το σημείο είχε αποκλειστεί και οι Αρχές διεξάγουν έρευνα.

Για τους λόγους της έρευνας κλήθηκε ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών.

Αρχικά, δεν είχε αναφερθεί αν προηγουμένως υπήρξε κάποιου είδους γραπτή, τηλεφωνική ή άλλη απειλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ISIS έχει καλέσει σε πρόσφατα βίντεο που διοχέτευσε, «μοναχικούς λύκους» ανά τον κόσμο να σπείρουν τον τρόμο με αιματηρές επιθέσεις τις ημέρες των εορτών.

Η Γερμανία βρίσκεται σε επίπεδο υψηλού συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων, λόγω της περσινής φονικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...