359
Ο Σαρλ Μισέλ, πλέον διάσημος και σαν συλλέκτης «έξυπνων τηλεφώνων» | Kenzo Tribouillard/Pool via REUTERS

ΕΕ: Ο Σαρλ Μισέλ μάζεψε τα κινητά των ηγετών και τα έκρυψε!

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2020, 21:10
Ο Σαρλ Μισέλ, πλέον διάσημος και σαν συλλέκτης «έξυπνων τηλεφώνων»
|Kenzo Tribouillard/Pool via REUTERS

ΕΕ: Ο Σαρλ Μισέλ μάζεψε τα κινητά των ηγετών και τα έκρυψε!

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2020, 21:10

Η πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης χαρακτηρίστηκε από δύο περίεργα συμβάντα.

Το πρώτο, ως γνωστόν, ήταν η αποχώρηση από το μίτινγκ της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν ειδοποιήθηκε ότι στο περιβάλλον της εντοπίστηκε ένα κρούσμα κορονοϊού.

Καλώς έκανε και έφυγε, φυσικά. Αν είχε παραμείνει, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα της είχε πάρει το κινητό, το τάμπλετ και ό,τι άλλο ηλεκτρονικό κουβαλούσε επάνω της!

Οχι από φόβο για τον κορονοϊό (που στρογγυλοκάθεται επί μακρόν στα αντικείμενα, όπως μάθαμε), αλλά από «τρόμο» για τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες! Αυτό ήταν το δεύτερο εξαιρετικό συμβάν της βραδιάς.

Ο Μισέλ ζήτησε από τους ηγέτες της ΕΕ να παραδώσουν τα «έξυπνα κινητά» τους επειδή φοβήθηκε ότι μπορεί να παρακολουθούν οι Βρετανοί εξ αποστάσεως τις συζητήσεις!

Επειδή το μίτινγκ στην ατζέντα του είχε βασικό θέμα συζήτησης το Brexit, η ΜΙ6 θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό της υποκλοπής των data που τόσο ενδιαφέρουν την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

H πρωτάκουστη για επίπεδο ηγετικού μίτινγκ της ΕΕ ενέργεια του Μισέλ (τέτοιου επιπέδου συνωμοτισμός χαρακτηρίζει συνήθως περιθωριακές… γιάφκες), δεν είναι τόσο «παλαβή» όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται.

Προτού οι ηλεκτρονικές συσκευές των ευρωπαίων ηγετών συλλεγούν, απομακρυνθούν και κρυφτούν σε ασφαλισμένα συρτάρια και, τελικά, προτού παραδοθούν στους ιδιοκτήτες των αντικειμένων τα κλειδιά ώστε να πάρουν πίσω τα περιουσιακά στοιχεία τους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε τοποθετηθεί δημοσίως, μέσω Twitter, με σκοπό να τον ακούσουν και στο Λονδίνο.

Εγραψε: «Σήμερα θα συζητήσουμε τη μελλοντική μας σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Θέλουμε μια συμφωνία, αλλά θέλουμε επίσης να προστατεύσουμε τους όρους του ανταγωνισμού. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και ακεραιότητας της ενιαίας αγοράς».

Μέσα στα τόσα κλειδιά που κυκλοφόρησαν στην ΕΕ την Πέμπτη, το πραγματικό «κλειδί» για το ξεκλείδωμα των προθέσεων των Ευρωπαίων απέναντι στους Βρετανούς όχι μόνο δεν καταχωνιάστηκε σε μπαούλο, αλλά δημοσιοποιήθηκε με τη μορφή τουίτ: ήταν το ρήμα «προστατεύουμε»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...