233
Ο Στάνλεϊ Τζόνσον στη Γλασκώβη κατά τη διάρκεια της Cop26 | REUTERS/Russell Cheyne

Δύο γυναίκες κατηγορούν τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον για παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2021, 16:30
Ο Στάνλεϊ Τζόνσον στη Γλασκώβη κατά τη διάρκεια της Cop26
| REUTERS/Russell Cheyne

Δύο γυναίκες κατηγορούν τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον για παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2021, 16:30

Κορυφαία βουλευτής των Συντηρητικών στη Βρετανία κατηγόρησε τον πατέρα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για ανάρμοστες χειρονομίες στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος το 2003, όταν αμφότεροι ήταν υποψήφιοι βουλευτές πριν από εκλογική αναμέτρηση. Λίγο αργότερα και δεύτερη γυναίκα έκανε παρόμοια καταγγελία.

Στη διάρκεια συζήτησης στο Sky News σχετικά με τη βία εναντίον γυναικών και κοριτσιών, η Καρολάιν Νόουκς, πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας του Κοινοβουλίου και πρώην υπουργός, δήλωσε πως ο Στάνλεϊ Τζόνσον την είχε χτυπήσει με το χέρι στα οπίσθια.

«Θυμάμαι έναν πραγματικά εξέχοντα άνδρα, τότε υποψήφιο των Συντηρητικών για το Τάινμπριτζ στο Ντέβον, να με χτυπάει στα οπίσθια όσο πιο δυνατά μπορούσε και να λέει, ‘Ρόμσεϊ, έχεις χαριτωμένη έδρα’», είπε η Νόουκς, η οποία είναι από το 2010 βουλευτής του Ρόμσεϊ και Βόρειου Σαουθάμπτον.

Όταν την ρώτησαν ποιος ήταν, εκείνη απάντησε: «Ο Στάνλεϊ Τζόνσον μου το έκανε αυτό».

Από την πλευρά του, όταν ζήτησαν από τον Στάνλεϊ Τζόνσον να σχολιάσει το γεγονός, είπε στο Sky: «Δεν θυμάμαι καθόλου την Καρολάιν Νόουκς… Και δεν απαντώ».

Η δεύτερη γυναίκα είναι η δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ Αϊλμπε Ρέα (γράφει στο περιοδικό New Statesman), η οποία κατηγορεί τον πατέρα του βρετανού πρωθυπουργού ότι τη θώπευσε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Συντηρητικών το 2019. Η Ρέα έγραψε για το περιστατικό στο Twitter, έπειτα από την απάντηση του Τζόνσον ότι δεν θυμάται για τη Νόουκς.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον δεν έχει εκλεγεί ποτέ στο βρετανικό Κοινοβούλιο, αλλά έχει διατελέσει μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...