323
Οι κάτοικοι του Μάντστερ τραγουδούν ενωμένοι για τα θύματα της επίθεσης | YouTube

«Don’t look back in anger» τραγούδησε το Μάντσεστερ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2017, 16:47
Οι κάτοικοι του Μάντστερ τραγουδούν ενωμένοι για τα θύματα της επίθεσης
|YouTube

«Don’t look back in anger» τραγούδησε το Μάντσεστερ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2017, 16:47

Βρισκόταν ανάμεσα σε εκατοντάδες, περίπου 400, συγκλονισμένα και δακρυσμένα πρόσωπα, στην πλατεία Αγίας Αννας στο κέντρο του Μάντσεστερ. Το πλήθος σιώπησε για την ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε σε όλη τη χώρα. Ακουγόταν μόνο το αστυνομικό ελικόπτερο που έκοβε βόλτες πάνω από τα κεφάλια τους. Οταν πέρασαν 60 δευτερόλεπτα, κάποιος φώναξε «Ορμα, Μάντσεστερ!» («Rock on, Manchester») και το πλήθος χειροκρότησε.

Δεν σκέφτηκε τίποτε, ούτε συνειδητοποίησε γιατί και πώς, αλλά άρχισε να τραγουδά δυνατά τους στίχους που είχαν κολλήσει στο κεφάλι της όλη την εβδομάδα.

«Slip inside the eye of your mind, Don’t you know you might find, A better place to play?»Γλίστρα στο μάτι του μυαλού σου, δεν ξέρεις ότι εκεί μπορείς να βρεις ένα καλύτερο μέρος για να παίξεις;»). Εννοείται ότι όλοι γύρω της ήξεραν το τραγούδι («Don’t look back in anger»). Οι Oasis είναι αγγλικό συγκρότημα, κατάγονται από το Μάντσεστερ. Ενας – ένας άρχισαν να τραγουδούν μαζί.

«An so Sally can wait, she know it’s too late as we’re walking on by, her soul slides away, but don’t look back in anger, I heard you say». («Η Σάλι μπορεί να περιμένει, ξέρει ότι είναι πια αργά, καθώς περνάμε από δίπλα, η ψυχή της ξεγλιστρά, μα μην κοιτάς πίσω με οργή, σε ακούω να λες».)

«Το τραγούδι τριγυρνά στο μυαλό μου τις τελευταίες μέρες. Τα λέει όλα: μην κοιτάς πίσω με οργή. Ετσι είμαστε εμείς οι Μαντσεστεριανοί (Mancunians). Είναι ένα πολύ μαντσεστεριανό συναίσθημα. Οταν συμβαίνουν άσχημα πράγματα, ερχόμαστε κοντά. Βρίσκουμε την αγάπη, όχι το μίσος», είπε αργότερα σε συνέντευξη στο People, η 32χρονη Λίντια Μπερνσμέιερ Ράλοου που πυροδότησε το τραγούδι στην πιο συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή που έχει βιώσει η πόλη της.

«Μπορείς να αισθανθείς την αγάπη. Ολο το Μάντσεστερ είναι συνεπαρμένο από την αγάπη –άνθρωποι αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον, μιλούν σε αγνώστους για να μάθουν αν είναι καλά. Δεν ήταν εύκολη εβδομάδα. Ηταν τρομακτική», πρόσθεσε.

Η Ράλοου εργάζεται στη Virgin Media, είναι ποιήτρια, περφόρμερ, εθελόντρια στη φιλανθρωπική οργάνωση Sparkle, λεσβία και ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Γέννημα θρέμμα του Μάντσεστερ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...