457
Ο Τσίπρας γίνεται δεκτός στο παλάτι του Ερντογάν τον περασμένο Φεβρουάριο. Παρά τους λεονταρισμούς του, περιγράφεται ως ένας ιδανικός «συνεργάτης» του «Σουλτάνου» | Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Δοξιάδης: Ο Τσίπρας στέλνει στα χέρια του Ερντογάν τούρκους αντικαθεστωτικούς

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 12:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/06/2019, 14:35
Ο Τσίπρας γίνεται δεκτός στο παλάτι του Ερντογάν τον περασμένο Φεβρουάριο. Παρά τους λεονταρισμούς του, περιγράφεται ως ένας ιδανικός «συνεργάτης» του «Σουλτάνου»
|Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Δοξιάδης: Ο Τσίπρας στέλνει στα χέρια του Ερντογάν τούρκους αντικαθεστωτικούς

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 12:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/06/2019, 14:35

Την υποκρισία του Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού μηχανισμού στο θέμα των Ελληνοτουρκικών αναδεικνύει –με τρόπο τρομακτικό μάλιστα– ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook περιγράφει τον Πρωθυπουργό ως «συνεργάτη» του Ερντογάν στο θέμα των μυστικών επαναπροωθήσεων τούρκων πολιτών που έρχονται στη χώρα διωκόμενοι από το καθεστώς και ζητούν άσυλο.

Ο κ. Δοξιάδης, η πιο επίμονη φωνή υπέρ των αιτούντων άσυλο στην περιβόητη υπόθεση των Οκτώ (εδώ), παραθέτει νέα στοιχεία για συλλήψεις Τούρκων στην Ελλάδα οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, παραδόθηκαν πριν λίγες ημέρες από έλληνες αστυνομικούς σε τούρκους παρακρατικούς για να οδηγηθούν σε φυλακές στην Ανδριανούπολη.

Συγκρίνει δε τους λεονταρισμούς –«παλικαριές» τις χαρακτηρίζει– του κ. Τσίπρα για τις γεωτρήσεις και την Κύπρο με τη συνεργασία του στο θέμα της επιστροφής αντικαθεστωτικών στα χέρια του συστήματος Ερντογάν.

Εξ ου και η υποκρισία: ενώ διοργανώνει έκτακτο ΚΥΣΕΑ για να καταδείξει την ανησυχία του για την όποια τουρκική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεργάζεται με το καθεστώς Ερντογάν –για «συμβόλαιο θανάτου» κάνει λόγο ο συγγραφέας– στέλνοντάς του αντικαθεστωτικούς που φτάνουν στη χώρα μας ως ικέτες.

Στην ανάρτηση του κ. Δοξιάδη υπάρχουν και ημερομηνίες σύλληψης (22 Ιουνίου) και τόπος (χωριό Μαρασιά στον Εβρο) και τα ονόματα των τούρκων συλληφθέντων. Αρα θα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις τουλάχιστον το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ολγα Γεροβασίλη.

Εγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Δοξιάδης στο Facebook:

«Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

»Ας μη μας πουλάνε παλικαριές για Κύπρο και γεωτρήσεις και Καστελλόριζο–που ποτέ δεν αναφέρθηκε από την άλλη μεριά.

» Το συμβόλαιο θανάτου που έχει συνάψει ο πρωθυπουργός με τον τύραννο εφαρμόζεται ανελλιπώς και συνεχώς. Ως κα και χτες ακόμη: πιάνουν ανθρώπους που έρχονται στη χώρα μας ως ικέτες, και τους στέλνουν κατευθείαν στα μπουντρούμια του τυράννου.

» Προχτές, 22 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, εμφανίστηκαν στο χωριό Μαρασιά της Ορεστειάδας, οι δύσμοιροι τούρκοι αντικαθεστωτικοί Uğur D., πρώην αξιωματικός της αστυνομίας και Umut O., απολυμένος από το πανεπιστήμιο όπου εργαζόταν. Ζήτησαν προστασία από την τοπική αστυνομία.

» Σε λίγες ώρες, τα αστυνομικά όργανα τους είχαν απαγάγει (περί αυτού πρόκειται) και τους είχαν παραδώσει στις όχθες του Έβρου, σε τούρκους παρακρατικούς. Τώρα οι
δύο βρίσκονται στη φυλακή, στην Αδριανούπολη. Τους σκεφτόμαστε…

»Φαίνεται δεν έχουν καταλάβει τίποτε, οι ντόπιοι επίορκοι εγκληματίες και τα πολιτικά αφεντικά τους. Ντροπή δεν έχουν, το ξέρουμε. Αλλά δεν έχουν και φόβο, αν όχι Θεού, τότε ανθρώπων. Δεν ξέρουν ότι ο νόμος είναι αμείλικτος και τα κακουργήματα τιμωρούνται όπως τους αξίζει. Και θα τιμωρηθούν.

» Στη φωτογραφία η τελευταία τους πορεία, μέσα στην Ελλάδα, πριν τους πάρουν τα τηλέφωνα οι επίορκοι».

Το μεσημέρι της Τρίτης ο συγγραφέας επανήλθε με νεότερη ανάρτηση παραθέτοντας νέα στοιχεία για τη μυστική συμφωνία Τσίπρα – Ερντογάν για επαναπροωθήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News