267
Αριστερά ο Οτο Ρεχάγκελ, δεξιά ο Βασίλης Γκαγκάτσης | Youtube

Δίωξη σε βάρος Γκαγκάτση: Ενίσχυση προς πυρόπληκτους έγινε μπόνους για τον Ρεχάγκελ

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2017, 17:54
Αριστερά ο Οτο Ρεχάγκελ, δεξιά ο Βασίλης Γκαγκάτσης
|Youtube

Δίωξη σε βάρος Γκαγκάτση: Ενίσχυση προς πυρόπληκτους έγινε μπόνους για τον Ρεχάγκελ

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2017, 17:54

Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης μπήκε… μπόνους του Οτο Ρεχάγκελ, το οποίο φέρεται να καταβλήθηκε από χρήματα που είχαν άλλον σκοπό, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπος με κακουργηματικές πράξεις ο νυν γενικός διευθυντής της Super League, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ύστερα από επτά χρόνια που είχε σχηματιστεί η δικογραφία, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος. Μάλιστα, η δίωξη ασκήθηκε με τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς κι έτσι πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει να ερευνήσει ανακριτής κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην κίνηση αυτή, αφού διερεύνησαν τη διαδρομή ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων. Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό δόθηκε ως δωρεά στην ΕΠΟ από την UEFA, υπό την προεδρία του Μισέλ Πλατινί, για την καταστροφή του νομού Ηλείας από τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2007. Η χρηματική ενίσχυση είχε ως στόχο την ανακατασκευή ενός αθλητικού σταδίου, το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

Αντ’ αυτού όμως, τα χρήματα κατέληξαν σε… λογαριασμό του πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, Οτο Ρεχάγκελ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα, ότι στο εισαγγελικό πόρισμα που έχει συνταχθεί, αναφέρεται ότι δεν προέκυπτε από καμία συμβατική υποχρέωση η κατάθεση του ποσού αυτού στον προπονητή. Για τον λόγο αυτό ασκήθηκε η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Να σημειωθεί ότι όλα ξεκίνησαν όταν ένας ελληνοαμερικανός κάτοικος των πυρόπληκτων περιοχών προχώρησε σε σχετική καταγγελία. Κι αυτό γιατί ο ίδιος γνώριζε για την ύπαρξη της οικονομικής ενίσχυσης όμως, ύστερα από καιρό, φαίνεται να διαπίστωσε ότι το γήπεδο δεν ανακασκευάστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...