200
Το κομμάτι που αποσύρθηκε για να μπει το ορθό. Γκάφα κατά (σοβιετικάς) ριπάς... | REUTERS/Sergei Karpukhin

«Διορθώθηκε» το μνημείο του Καλάσνικοφ: είχε ένα… γερμανικό όπλο αντί για AK-47

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 23:05
Το κομμάτι που αποσύρθηκε για να μπει το ορθό. Γκάφα κατά (σοβιετικάς) ριπάς...
|REUTERS/Sergei Karpukhin

«Διορθώθηκε» το μνημείο του Καλάσνικοφ: είχε ένα… γερμανικό όπλο αντί για AK-47

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 23:05

Το άγαλμα του Μιχαήλ Καλάσνικοφ, του εφευρέτη του θρυλικού, ομώνυμου επιθετικού τουφεκιού, «διορθώθηκε» την Παρασκευή αφού διαπιστώθηκε ότι είχε ένα σοβαρό λάθος: στο μνημείο που παρουσίαζε την ιστορία του όπλου, αντί για το σοβετικό καλάσνικοφ είχε τοποθετηθεί κατά λάθος ένα… γερμανικό τουφέκι.

«Επαληθεύσαμε τις πληροφορίες που υποδείκνυαν το λάθος. Επιβεβαιώθηκε. Ο γλύπτης Σαλαβάτ Τσερμπάκοφ αναγνώρισε το λάθος του», ανέφερε η ρωσική Εταιρεία Στρατιωτικής Ιστορίας, λίγες μόλις ημέρες μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Στο άγαλμα, ύψους άνω των 7 μέτρων, ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ κρατά στα χέρια του ένα AK-47, το όπλο που επινόησε. Όμως, στο μικρό μνημείο που παρουσιάζει την ιστορία του τουφεκιού είχε τοποθετηθεί κατά λάθος ένα γερμανικό και όχι σοβιετικό όπλο.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του ρώσου μηχανικού, ο οποίος απεβίωσε το 2013, έγιναν την Τρίτη στη Μόσχα προκειμένου να τιμηθεί ο εφευρέτης του όπλου που εξελίχθηκε σε σύμβολο για τη χώρα.

Στις φωτογραφίες του REUTERS (Sergei Karpukhin) το πριν και το μετά του μνημείου και οι εργασίες αποκατάστασης

Την Παρασκευή η Εταιρεία παρουσίασε μια σειρά μπρούτζινων προτομών σοβιετικών ηγετών, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Στάλιν.

Η Εταιρεία Στρατιωτικής Ιστορίας είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Επικεφαλής της σήμερα είναι ο υπουργός Πολιτισμού, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...