425
Ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας | EPT

Δήμαρχος Λέρου: Αγανακτισμένοι κάτοικοι ήθελαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2018, 12:27
Ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας
|EPT

Δήμαρχος Λέρου: Αγανακτισμένοι κάτοικοι ήθελαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2018, 12:27

Σοκαρισμένος και αυτός από την αποκάλυψη αυτού που όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν μιλούσε (την κτηνωδία δηλ. σε βάρος δύο ανυπεράσπιστων παιδιών από τους ανώμαλους γονείς τους), ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας, βγήκε να πει με δημόσια δήλωσή του, ότι έγινε αγώνας για να συγκρατηθούν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι που ήθελαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να λιντσάρουν το ζευγάρι των βιαστών, αλλά και να ψέξει τα ΜΜΕ που τόλμησαν να υποστηρίξουν ότι η κοινωνία του νησιού γνώριζε, αλλά σιωπούσε.

«Είναι δυνατόν σε ένα νησί με περίπου 8500 μόνιμο πληθυσμό να γνώριζαν οι κάτοικοι για ένα τέτοιο φρικιαστικό περιστατικό και να μην υπήρχαν καταγγελίες;» διερωτάται (αγανακτισμένος και αυτός με τη σειρά του) για όσα ακούει από τα «κακά» ΜΜΕ, ενώ κρατά και έναν αστερίσκο ασφαλείας υπό το πέπλο της πιθανολογίας :

«Ίσως κάποιοι στο οικογενειακό περιβάλλον να γνώριζαν για ξυλοδαρμό, όμως η Λεριακή κοινωνία στην πλειοψηφία της, ούτε καν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ο κόσμος εδώ δεν ήξερε ούτε τα πρόσωπά τους, αφού δεν είχαν σχεδόν καμία επαφή με την κοινωνία».

Με τα παραπάνω επιχειρήματα, ο κ. Κόλλιας απευθύνει έκκληση «προς όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, να σεβαστούν πρωτίστως τις αθώες αυτές παιδικές ψυχές και να μην παραπληροφορούν την κοινή γνώμη διαδίδοντας fake news, όπως για παράδειγμα ότι ολόκληρη η κοινωνία της Λέρου γνώριζε την κατάσταση και σιωπούσε»… Για μία ακόμη φορά εξάλλου, ζητεί «τη συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, έτσι ώστε να υπάρξει η καταλληλότερη μέριμνα για την ψυχολογική στήριξη, την ψυχοθεραπευτική βοήθεια και την ιατρική φροντίδα των παιδιών».

Όπως λέει, αυτή τη στιγμή κύριο μέλημα τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της κοινωνίας του νησιού στο σύνολό της, είναι -σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές και τις κοινωνικές υπηρεσίες- «η αποκατάσταση των παιδιών και η παροχή της καταλληλότερης επιστημονικής φροντίδας σε εξειδικευμένο κέντρο».

«Η Λεριακή κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τις αποτρόπαιες και φρικιαστικές πράξεις των καθ’ ομολογία βιαστών – γονέων, οι οποίες είναι αυτονόητο ότι είναι καταδικαστέες», δηλώνει ο δήμαρχος Λέρου και ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι κατά την κράτηση τους, πολλοί αγανακτισμένοι κάτοικοι ήθελαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να εισβάλουν στο Αστυνομικό Τμήμα, «με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

«Ευτυχώς, με συζήτηση και πειθώ, στο τέλος επικράτησε η λογική και όχι ο νόμος της ζούγκλας, αποτρέποντας τα χειρότερα», αναφέρει με ανακούφιση ο κ. Κόλλιας, με τη διαφορά όμως ότι για τα παιδιά – θύματα των ανώμαλων γονέων τους, επί χρόνια δεν ίσχυε ούτε καν ο νόμος της ζούγκλας… Και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι γείτονες που έμεναν δίπλα στο σπίτι των τεράτων και οι υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου έκαναν ότι δεν γνώριζαν…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...