234
Ο υπ. Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την ενημέρωση των βουλευτών για τα εξοπλιστικά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Διακομματική συμφωνία για τα Rafale μετά την… κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 13:54
Ο υπ. Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την ενημέρωση των βουλευτών για τα εξοπλιστικά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Διακομματική συμφωνία για τα Rafale μετά την… κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 13:54

Από «Τα Νέα» το έγραψαν διακριτικά: «Προς διακομματική συμφωνία για την αγορά των 18 Rafale». Η «Καθημερινή» όμως έκανε λόγο για… «καλλιτεχνική κυβίστηση» θυμίζοντας κάτι από την παγκοσμίως διάσημη «kolotoumba» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλάζουν ρότα, εγκαταλείπουν την επαμφοτερίζουσα στάση και δηλώνουν ότι προτίθενται να υπερψηφίσουν τη σύμβαση για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, μολονότι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» για τις αμυντικές δαπάνες.

Πολλά έγιναν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο των βουλευτών της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής. «Εχουμε μπροστά μας προκλήσεις και στοιχήματα που πρέπει να κερδίσουμε σε κάθε πτυχή θωράκισης των Ενόπλων Δυνάμεων και υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το επιβάλλουν οι συγκυρίες να τα ολοκληρώσουμε» είπε ο υπουργός, για να τονίσει την αναγκαιότητα υλοποίησης των νέων προγραμμάτων απόκτησης έξι καινούργιων και 12 μεταχειρισμένων Rafale, των όπλων τους, αλλά και των συμβάσεων εν συνεχεία υποστήριξής τους. Οι συμβάσεις για τα Rafale θα έρθουν στη Βουλή λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Λίγο μετά την ενημέρωση από τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας ότι «είναι επί της αρχής θετικός στην αγορά των Rafale, δεδομένης και της σχετικής εισήγησης από την στρατιωτική ηγεσία της χώρας». Ζήτησε βέβαια και «σαφή ενημέρωση για την προοπτική αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, (ενδεχομένως και με τις ΗΠΑ) όπως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει προαναγγείλει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...