376
Δρίτσας και Τσίπρας σε συννενόηση: «Ανάγκες δεν έχει μόνο η Αμυνα, αλλά και η Υγεία και η Παιδεία», είπε ο αρμόδιος τομεάρχης, απηχώντας τις απόψεις του προέδρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στον ΣΥΡΙΖΑ αμφιταλαντεύονται ακόμη και για το αν θα υπερψηφίσουν τα Rafale

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2020, 13:35
Δρίτσας και Τσίπρας σε συννενόηση: «Ανάγκες δεν έχει μόνο η Αμυνα, αλλά και η Υγεία και η Παιδεία», είπε ο αρμόδιος τομεάρχης, απηχώντας τις απόψεις του προέδρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στον ΣΥΡΙΖΑ αμφιταλαντεύονται ακόμη και για το αν θα υπερψηφίσουν τα Rafale

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2020, 13:35

Η επαμφοτερίζουσα στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των αμυντικών δαπανών για τη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας συνεχίστηκε και στο θέμα της απόκτησης των γαλλικών μαχητικών Rafale.

Eτσι μετά το «εύκολο» «παρών» για τις συγκεκριμένες δαπάνες κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε αναποφάσιστο ακόμα για την απόκτηση των γαλλικών αεροσκαφών που έφθασε πλέον στη Βουλή και την αρμόδια επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων (εδώ).

Με συσκέψεις επί συσκέψεων, με τη συμμετοχή των αρμόδιων τομεαρχών, Θοδωρή Δρίτσα, Γιώργου Τσίπρα και Γιώργου Κατρούγκαλου, στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να δουν τι θα πράξουν με τη συμφωνία προμήθειας των 18 Rafale, αν δηλαδή θα την υπερψηφίσουν ή θα ακολουθήσουν την πεπατημένη του «παρών».

Τη στάση γενικής άρνησης έρχονται να διαταράξουν εισηγήσεις σύμφωνα με τις οποίες η αγορά των Rafale είναι τέτοιας σημασίας για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας έναντι της τουρκικής απειλής, που θα πρέπει να υπερψηφιστεί.

Ωστόσο μόλις πριν από λιγες ημέρες, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση και δεν μπορεί να της δώσει λευκή επιταγή…

«Περιμένουμε έστω τώρα, τη στοιχειώδη αυτοκριτική και την επιστροφή σε μια στρατηγική για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Και μια σοβαρή, συγκροτημένη στρατηγική για τον αμυντικό μας σχεδιασμό και τα εξοπλιστικά, που δεν έχετε τόσο καιρό παρουσιάσει. Και πώς να σας εμπιστευτούμε και να υπερψηφίσουμε τις αμυντικές δαπάνες μετά από όλα αυτά; Δεν καταψηφίζουμε την αύξηση των δαπανών. Αλλά και δεν σας δίνουμε λευκή επιταγή, χωρίς συνεννόηση, χωρίς σχέδιο και στρατηγική», είχε πει θέλοντας να εξηγήσει την -ακατανόητη- στάση του «παρών» για τις αμυντικές δαπάνες.

Ο κ. Δρίτσας, πάντως, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «διπλωματία των εξοπλισμών», πότε με τις ΗΠΑ, πότε με τη Γαλλία, και αφού σημείωσε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανάγκες δεν έχει μόνο η Αμυνα, αλλά και η Υγεία και η Παιδεία», διεμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή για κούρσα εξοπλισμών».

Ισχύει και για τα Rafale;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έδειξε να γνωρίζει κάτι περισσότερο, ισχυριζόμενος ότι οι κυβερνητικές επιλογές δεν ανταποκρίνονται στον σχεδιασμό και τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, για να συμπληρώσει ότι στην Κουμουνδούρου δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη για το πώς θα γίνει η διαχείριση των κονδυλίων.

Εξού και η αναποφασιστικότητα για τα νέα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...