500
Ο Βαϊνάλντουμ έχει μόλις σκοράρει το τρίτο γκολ της Λίβερπουλ, 122 δευτερόλεπτα μετά το δεύτερο | Reuters

Champions League: Η ανατροπή του… αιώνα από τη Λίβερπουλ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 23:54
Ο Βαϊνάλντουμ έχει μόλις σκοράρει το τρίτο γκολ της Λίβερπουλ, 122 δευτερόλεπτα μετά το δεύτερο
|Reuters

Champions League: Η ανατροπή του… αιώνα από τη Λίβερπουλ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 23:54

Υπάρχει ένα μότο που αναγράφεται στην είσοδο των παικτών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λίβερπουλ: «This is Anfield». Αυτό πλέον, μετά και τα όσα συνέβησαν τη νύχτα της Τρίτης,το κατάλαβε όλος ο πλανήτης. Στο θρυλικό Ανφιλντ ακόμα και μια αποδεκατισμένη Λίβερπουλ μπορεί να γίνει η πιο ισχυρή ομάδα του κόσμου! Μπροστά στις εξέδρες του Κοπ ακόμα και η πολυδιαφημισμένη Μπαρτσελόνα μπορεί να φανεί μικρή.

Τι και αν η Λίβεπρουλ κατέβηκε με απουσίες όπως του σπουδαίου Σαλάχ και του βιρτουόζου Φιρμίνιο… Αυτή η εκπληκτική ομάδα που έχει στήσει ο Γιούργκεν Κλοπ τα τελευταία χρόνια κατάφερε και ανέτρεψε το εις βάρος της 0-3, επικρατώντας με 4-0 της ακριβοθώρητης Μπαρτσελόνα σε έναν ημιτελικό Champions League που έγραψε ποδοσφαιρική Ιστορία.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 33 χρόνια που ομάδα με εις βάρος της ένα 3-0 κάνει ανατροπή σε ημιτελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου. Συμπτωματικά ήταν και πάλι η Μπαρτσελόνα που το 1986 στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών είχε αποκλείσει την Γκέτεμποργκ. Η Μπάρτσα όμως είναι… σεσημασμένη και για το αντίθετο. Πέρυσι είχε δει τη Ρόμα να ανατρέπει το εις βάρος της 4-1 στα προημιτελικά του Champions League, μια συνέχεια που δείχνει ότι από την ομάδα του Βαλβέρδε λείπει το «μέταλλο».

Σε κάθε περίπτωση, η βραδιά ανήκε στους θριαμβευτές. Οι Κόκκινοι του Κλοπ επιβεβαίωσαν ότι είναι διαχρονικά μια από τις σπουδαιότερες ομάδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και πέρασαν με το σπαθί τους στον τελικό του Champions League, όπως και πέρυσι. «Δεν ξέρω πώς το κάναμε» αποκρίθηκε ο Γερμανός μετά το επικό ματς. Είπαμε, this is Anfield!

Οσο για τον υπέροχο Μέσι; Αυτός θα μείνει με το ημιτελές σόου του πρώτου αγώνα (εδώ), καθώς στη ρεβάνς ήταν αναποτελεσματικός, αν και μονοπώλησε την όποια επιθετική δράση της Μπάρτσα.

H Λίβερπουλ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ νωρίς: ο Οριγκί έκανε το 1-0 στο 7′ και το Ανφιλντ που ποτέ δεν έχασε την πίστη του στην ομάδα-καμάρι του μεγάλου λιμανιού πήρε φωτιά.

Η ανατροπή άρχισε να αχνοφαίνεται στο β’ μέρος όμως: ο Βαϊνάλντουμ με δυο γκολ σε διάστημα 122 δευτερολέπτων  (54′-56′) έφερε το ματς στα ίσα, καθώς η Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει με 3-0 στο Καμπ Νου πριν από μια εβδομάδα.

Το τέταρτο γκολ. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα σαν υπνωτισμένοι

Την χαριστική βολή στους Καταλανούς έδωσε πάλι ο Οριγκί με γκολ στο 79′, ύστερα από μια πανέξυπνη εκτέλεση κόρνερ που έπιασε τους παίκτες της Μπαρτσελόνα στον ύπνο –πόσο ερασιτεχνική η αντίδρασή τους!

Οι Κόκκινοι πανηγύρισαν στο τέλος την τεράστια νίκη και την επική ανατροπή. Πώς; Μα τραγουδώντας με όλο το γήπεδο το «You’ll never walk alone», το τραγούδι των Gerry and the Pacemakers που έγινε ύμνος της ομάδας.

Τώρα ο Κλοπ και οι παίκτες του κάνουν όνειρα για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά ύστερα από το έπος της Κωνσταντινούπολης το 2005.

Ο τελικός θα γίνει την 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...