294
Γάλλοι πυροσβέστες μπροστά στην Νοτρ Νταμ. Πλέον, το Πυροσβεστικό Σώμα κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις κατά τουριστριών... | Reuters

Γαλλία: Εξι πυροσβέστες συνελήφθησαν για ομαδικό βιασμό τουρίστριας

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 19:00
Γάλλοι πυροσβέστες μπροστά στην Νοτρ Νταμ. Πλέον, το Πυροσβεστικό Σώμα κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις κατά τουριστριών...
|Reuters

Γαλλία: Εξι πυροσβέστες συνελήφθησαν για ομαδικό βιασμό τουρίστριας

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 19:00

Eξι Γάλλοι πυροσβέστες συνελήφθησαν στο Παρίσι, κατηγορούμενοι πως βίασαν μια νεαρή Σκανδιναβή τουρίστρια.

Η 20χρονη φοιτήτρια κατάγγειλε ότι την περασμένη Παρασκευή δέχτηκε επίθεση από έξι πυροσβέστες, λίγο μετά αφού συμφώνησε να κάνει σεξ με έναν εξ’ αυτών που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Η είδηση σόκαρε την κοινή γνώμη της χώρας, καθώς ενδέχεται να εμπλέκει και ανθρώπους που μόλις πρόσφατα χαιρετίστηκαν από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ως «ήρωες» για την προσπάθεια τους κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πυρκαγιάς του καθεδρικού ναού της Νοτρ Νταμ.

«Η γυναίκα ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από αρκετούς άνδρες την περασμένη Παρασκευή. Είχε συναντήσει έναν υπάλληλο της πυροσβεστικής σε ένα μπαρ και συμφώνησε να κάνει σεξ μαζί του. Πήγε την γυναίκα πίσω στον πυροσβεστικό σταθμό κι εκεί έγιναν οι πολλαπλές επιθέσεις», τόνισε στα γαλλικά ΜΜΕ μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην έρευνα.

Ο βιασμός έλαβε χώρα στον πυροσβεστικό σταθμό Πλεζάνς, ο οποίος απέχει λιγότερο πέντε χλμ. από την Nοτρ Νταμ και πλέον έχει μετατραπεί σε σκηνή εγκλήματος, με αξιωματικούς της εγκληματολογίας να κάνουν έρευνες και να μαζεύουν γενετικό υλικό.

Οι έξι ύποπτοι – τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά – αντιμετωπίζουν κατηγορίες που κυμαίνονται μεταξύ βιασμού και συγκάλυψης σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

«Είχαν πιει πολύ αλκοόλ πριν την επίθεση που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί του Σαββάτου», σημείωσε η παρισινή αστυνομία, προσθέτοντας πως «το θύμα βρέθηκε σε κατάσταση σοκ».

Όλοι οι άνδρες συνελήφθησαν το περασμένο σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα παρουσιάστηκαν σε δικαστή του Παρισιού, αρνούμενοι τις κατηγορίες.

Ο βιασμός τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 15 μέχρι 20 χρόνια.

Ο Γκαμπριέλ Πλας, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού, δήλωσε ότι όλοι οι ύποπτοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Τον Ιανουάριο, δύο αστυνομικοί του Παρισιού τιμωρήθηκαν με επτά χρόνια φυλάκιση επειδή βίασαν μια καναδέζα τουρίστρια σε ένα δωμάτιο μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα που εδρεύει ακριβώς δίπλα στον καθεδρικό ναό της Nοτρ Νταμ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...