273
Δεν είναι μόνο το όνομα, πρέπει να τελειώνουν οι αλυτρωτικές τάσεις, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης | ΙΝΤΙΜΕnews

Μπουτάρης: Κακή η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2018, 12:59
Δεν είναι μόνο το όνομα, πρέπει να τελειώνουν οι αλυτρωτικές τάσεις, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μπουτάρης: Κακή η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2018, 12:59

Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν δίχως αμφιβολία ογκώδες και ενυπωσιακό, δεν λύνει όμως κανένα πρόβλημα και δεν βοηθάει καθόλου τη διαπραγμάτευση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εκτίμησε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι 25 χρόνια απραξίας (στο ζήτημα) «δεν μας οδηγούν να σκεφτούμε αλλιώς».

Ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη, κακή είναι η αντίληψη ότι η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, παρατήρησε ο κ. Μπουτάρης στην πρώτη του αντίδραση για τη λαοσύναξη της Κυριακής, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα δεν είναι το όνομα, αλλά να τελειώνουν οι αλυτρωτισμοί.

«Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα», σημείωσε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε και στις κατηγορίες που εκτόξευσε προς το πρόσωπό του ο στρατηγός (εν αποστρατεία)  Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος κατά την ομιλία του στο συλλαλητήριο, τον αποκάλεσε «αντιπρόσωπο του Τζορτζ Σόρος».

«Στενοχωριέμαι γιατί ο κ. Φράγκος με πρόσβαλε προσωπικά και όλη η ομιλία του ήταν ένας εσωτερικός διχασμός. Ποιος τον ακούει προς τα έξω και τι είναι;» διερωτήθηκε.

Όσο για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν σε βάρος του από τους συγκεντρωμένους, ο κ. Μπουτάρης δεν έδειξε να «συγκινείται», καθώς όπως υπενθύμισε, δεν είναι η πρώτη φορά, αφού «και για τους Τούρκους και για τους Εβραίους με κατηγορούν επειδή έχω συγκεκριμένη γραμμή».

Στο σημείο αυτό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί -και να καταγγείλει- τους βανδαλισμούς στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου κάποιοι έγραψαν με σπρέι «Χρυσή Αυγή», ακριβώς κάτω από το γλυπτό.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...