267
Μπορεί η φωτογραφία να τραβήχτηκε πριν κάποια χρόνια, αλλά η υγεία του Πούτιν είναι το ίδιο καλή και σήμερα, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA | EPA/ALEXEY DRUZHINYN RIA NOVOSTI

Μπερνς της CIA: Ο Πούτιν είναι απόλυτα υγιής

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2022, 12:25
Μπορεί η φωτογραφία να τραβήχτηκε πριν κάποια χρόνια, αλλά η υγεία του Πούτιν είναι το ίδιο καλή και σήμερα, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA
|EPA/ALEXEY DRUZHINYN RIA NOVOSTI

Μπερνς της CIA: Ο Πούτιν είναι απόλυτα υγιής

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2022, 12:25

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαίρει άκρας υγείας, δήλωσε την Τετάρτη ο Γουίλιαμ Μπερνς, διαψεύδοντας τις ατελείωτες φήμες των τελευταίων μηνών ότι ο ρώσος πρόεδρος πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Ο επικεφαλής της CIA σημείωσε δεν είναι αυτή «η επίσημη γνώμη των μυστικών υπηρεσιών», χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί, καθώς ως διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, η άποψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

«Από όσο μπορούμε να πούμε, είναι εντελώς και πολύ υγιής», απάντησε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για την υγεία του Πούτιν.

Ο Μπερνς, πρώην διπλωμάτης καριέρας που ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, γνωρίζει τον ρώσο πρόεδρο εδώ και δύο δεκαετίες και έχει συναντηθεί επανειλημμένα μαζί του.

Περιέγραψε τον ρώσο πρόεδρο ως ένα εύφλεκτο μείγμα «παραπονιάρη, φιλόδοξου και ανασφαλούς», που δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχουν και καλοί άνθρωποι, είπε και πρόσθεσε: «Είναι πεπεισμένος ότι η μοίρα του ως ηγέτη της Ρωσίας είναι να αποκαταστήσει τη χώρα του ως μία μεγάλη δύναμη».

Κρεμλίνο: Ο πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πάλι την Πέμπτη ότι ο Πούτιν είναι καλά στην υγεία του, απορρίπτοντας εικασίες για την κατάστασή του.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν εικασίες στη Δύση για την υγεία του προέδρου τους τελευταίους μήνες, αλλά οι αναφορές ότι είναι άρρωστος δεν είναι «τίποτα άλλο παρά ψευδείς».

Ο Πούτιν έβηξε κατά τη διάρκεια δημόσιας εμφάνισής του χθες, με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax να μεταδίδει πως ο ίδιος δήλωσε ότι είχε ένα ελαφρύ κρύωμα από την επίσκεψή του στο Ιράν την προηγούμενη ημέρα.

«Είχε πολλή ζέστη στην Τεχεράνη χθες, πάνω από 38 (βαθμούς Κελσίου) και ο κλιματισμός ήταν πολύ δυνατός εκεί. Άρα, ζητώ συγγνώμη», δήλωσε ο 69χρονος Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...