560
Η Σοφία Μπεκατώρου το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μπεκατώρου: Χρόνιο το πρόβλημα στην ΕΙΟ – θα έχουμε κοινή νομική εκπροσώπηση

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 07:19
Η Σοφία Μπεκατώρου το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μπεκατώρου: Χρόνιο το πρόβλημα στην ΕΙΟ – θα έχουμε κοινή νομική εκπροσώπηση

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 07:19

Μια άλλη πτυχή της προσωπικής της περιπέτειας ανέδειξε σε ανάρτησή της η Σοφία Μπεκατώρου, πρόσωπο των ημερών μετά τη δημόσια καταγγελία της ότι σε νεαρή ηλικία, πριν δηλαδή τις συμμετοχές της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και βεβαίως το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004, είχε βιαστεί από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Στη δήλωσή της, η κυρία Μπεκατώρου στρέφεται κατά της παρούσας διοίκησης της ΕΙΟ, κάνοντας λόγο για «συνολικό» και «χρόνιο πρόβλημα» που αφορά στην «κατάχρηση εξουσίας». Κάνει δε μνεία στον χρυσό ολυμπιονίκη της Ατλάντα Νίκο Κακλαμανάκη, ο οποίος είχε αναφέρει τα προβλήματα στην ΕΙΟ σε χρόνο ουδέτερο.

Η δήλωσή της έγινε λίγες ώρες προτού επισκεφτεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ. Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια», ανέφερε η 43χρονη σήμερα ολυμπιονίκης.

Μάλιστα η κυρία Μπεκατώρου ανήγγειλε τη σύσταση μιας (άτυπης) ομάδας αθλητών, με κοινή νομική εκπροσώπηση, οι οποίοι δεν θα ετιάζουν «ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία», αλλά στόχος θα είναι να βγουν όλα στο φως. Ποια είναι τα «όλα»; Κατά τα φαινόμενα αφορούν δράση και συμπεριφορές της διοίκησης και στελεχών της ΕΙΟ, κατά της οποίας στρέφονται, αλλά αυτός ο στόχος ίσως να διευρυνθεί στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού:

«Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό», είναι η κατακλείδα της δήλωσης της κυρίας Μπεκατώρου.

Το κείμενο της χρυσής ολυμπιονίκη της Αθήνας, το οποίο αναρτήθηκε στο Facebook λίγο μετά τα μεσάνυχτα, είναι το ακόλουθο:

«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνω σε μια στιγμή δοκιμασίας για μένα και την οικογένειά μου. Με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη!

Θέλω όμως να επαναλάβω, ότι η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ. Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.

Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό».