524
Αποχαρακτηρίστηκαν 2.700 σελίδες από το αρχείο της CIA περί UFO και αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ - κυκλοφορούν και σε cd-rom | CreativeProtagon

Εσύ είδες UFO ή περιμένεις ακόμη την «επαφή»;

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2021, 19:55
Αποχαρακτηρίστηκαν 2.700 σελίδες από το αρχείο της CIA περί UFO και αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ - κυκλοφορούν και σε cd-rom
|CreativeProtagon

Εσύ είδες UFO ή περιμένεις ακόμη την «επαφή»;

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2021, 19:55

Ιπτάμενοι δίσκοι κάθε είδους, διαστημόπλοια με σχήμα ξεφούσκωτου μπαλονιού, φωτεινής σφαίρας ή και… μέδουσας είναι μερικές από τις περιγραφές που κατέγραψε η CIA αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι την εποχή μας και οι οποίες αφορούν άγνωστα «πτερόεντα» αντικείμενα.

Η αμερικανική μυστική υπηρεσία αποχαρακτήρισε 2.700 σελίδες από το αρχείο της περί UFO, ένα υλικό που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, δηλαδή η έναρξη των καταγραφών συμπίπτει χρονικώς με τα πρώτα και σκληρότερα έτη του Ψυχρού Πολέμου, με την εποχή της πυρηνικής απειλής (εκ μέρους και των δύο υπερδυνάμεων).

Τα αντικείμενα που περιγράφονται πετούσαν στον ουρανό της Γης μας, ήταν άγνωστης κατασκευής και προέλευσης και ανέτρεπαν τα τότε δεδομένα για τα γήινα πτητικά μέσα, κυρίως όσον αφορά την αστραπιαία κίνησή τους ή τον μετεωρισμό τους.

Αυτό το τελευταίο στοιχείο, της αδιανόητης αεροναυπηγικής καινοτομίας, ανησυχούσε ιδιαιτέρως τις ΗΠΑ και Σοβιετική Ενωση, όπως και η διαδεδομένη εκείνον τον καιρό μυθολογία περί ιπταμένων ναζιστικών υπερόπλων, τα οποία κατείχαν ανυπότακτες γερμανικές μονάδες, πιστές στον Χίτλερ και κρυμμένες σε μυστικές βάσεις κάτω από τους πάγους της Αρκτικής ή της Ανταρκτικής… Φυσικά, το μοναδικό ρεαλιστικό δεδομένο ήταν η αμοιβαία έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

Το cd-rom της CIA για τα UFO («UFO Collection») περιέχει αναφορές παρατηρητών-συνεργατών της από όλον τον κόσμο κατά τα τελευταία εβδομήντα χρόνια, ενώ το σχετικό υλικό διατίθεται και στο Διαδίκτυο και από την ίδια την αμερικανική μυστική υπηρεσία και από τον ιστότοπο The Black Vault.

Κάποια από τα χαρτιά που δημοσιοποιήθηκαν είναι δυσανάγνωστα, ωστόσο αρκετά είναι εκείνα που διαβάζονται και δημιουργούν εντυπώσεις. Το «ξεφούσκωτο μπαλόνι», που προαναφέραμε, το οποίο διέθετε και «ένα φως στην κορυφή του», εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1955 στο πετρελαιοπαραγωγό Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο τότε ήταν σοβιετική επαρχία. Παραδόξως, η κίνησή του ήταν αργή. Ωστόσο το γεγονός και μόνο ότι εμπλεκόταν η Σοβιετική Ενωση στην πληροφορία ήταν συγκλονιστικού ενδιαφέροντος για τους αμερικανούς πράκτορες.

Ανάλογες αναφορές των ανθρώπων των Αμερικανών μέσα στη Σοβιετική Ενωση ομολογούν πτήση «ιπταμένου δίσκου» στην Ουκρανία, το 1959. Οπως και στην Αργεντινή το 1962. Και στη Σκωτία, αλλά και στην Καραϊβική, το 1987, και στην Κίνα, το 1992, κ.ο.κ. Φώτα κινούμενα σε περίεργους σχηματισμούς, λαμπερές αιωρούμενες σφαίρες και όλα τα σχετικά. Πιλότοι επιβατικών αεροσκαφών διέδωσαν ότι είχαν δει και ένα αεροπλάνο-φάντασμα να πλανάται πάνω από τη Νότια Κορέα, το 1992 επίσης.

Να και κάτι που αφορά τον Βλαντίμιρ Πούτιν: σε μία έκθεση αμερικανού κατασκόπου από τη δεκαετία του 2000, που αναφέρει για την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας στη Μογγολία, διαβάζει κανείς ότι «εθεάθη και UFO στο Νταγκεστάν». 

Ποιοι εξωγήινοι;

Το ζήτημα εθνικής ασφαλείας που θέτουν για τις ΗΠΑ οι πτήσεις αγνώστων πτητικών μέσων στον ουρανό της Γης απασχολεί το πολιτικό σύστημα της υπερδύναμης. Τον περασμένο Απρίλιο το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε τρία βίντεο με καταγραφές UFO από αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη και τον περασμένο Αύγουστο δημιουργήθηκε ειδική ομάδα «αναγνώρισης και καταγραφής των UFO». Και πριν από λίγες ημέρες, τον περασμένο Δεκέμβριο, η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας ζήτησε από το υπουργείο Αμυνας έκθεση εντός εξαμήνου. Θέλει να μάθει αν οι «ιπτάμενοι δίσκοι» σχετίζονται με κάποια εχθρική δύναμη, και ας μην υπάρχει Σοβιετική Ενωση πια – υπάρχουν άλλες.

Δείτε τα περί UFO βίντεο του Πενταγώνου :

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...