588
Λονδίνο, 27 Φεβρουαρίου. Η Καμίλα στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου, τέως βασιλιά της Ελλάδας | Chris Jackson/Pool via REUTERS

Μπάκιγχαμ: «Αδειούχος» η Καμίλα, κουράστηκε από το «αντ’ αυτού»

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2024, 08:59
Λονδίνο, 27 Φεβρουαρίου. Η Καμίλα στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου, τέως βασιλιά της Ελλάδας
|Chris Jackson/Pool via REUTERS

Μπάκιγχαμ: «Αδειούχος» η Καμίλα, κουράστηκε από το «αντ’ αυτού»

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2024, 08:59

Δεν γεννήθηκε ούτε μεγάλωσε με την προοπτική να γίνει κάποια ημέρα βασίλισσα της Αγγλίας. Για τον Κάρολο το στέμμα ήταν πάντα το πεπρωμένο του, έστω και αν αυτό άργησε να εκπληρωθεί, όμως για τη σύζυγό του δεν είναι παρά μία υποχρέωση την οποία απεδέχθη λόγω της αγάπης της. Τα παραπάνω έγραψε η Corriere della Sera εν είδει εισαγωγής στο θέμα της, που ήταν «η κούραση» της βασιλικής συζύγου: «Σε χρονική στιγμή πολύ δύσκολη για τους Ουίνδσορ, η βασίλισσα έκανε ό,τι μπορούσε, δουλεύοντας σκληρά και τιμώντας τις δεσμεύσεις του Καρόλου. Τώρα είναι κουρασμένη και χρειάζεται ένα διάλειμμα».

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: «Λίγες ημέρες ανάπαυσης μόνο. Τίποτε το δραματικό. Η Καμίλα θα επανέλθει στις 11 Μαρτίου, όμως η σχετική ανακοίνωση έχει δημιουργήσει αρκετή απογοήτευση στη χώρα που συνήθισε να ζει με τον ανοξείδωτο χάλυβα της Ελισάβετ, βασίλισσας που εργαζόταν μέχρι και την προπαραμονή του θανάτου της, σε ηλικία 96 ετών, χωρίς ποτέ της να παραπονεθεί ή να δείξει κάποιο σημάδι κούρασης. Η Καμίλα καλείται να ανακτήσει δυνάμεις άμεσα, αφού η βασιλική οικογένεια ταλαιπωρείται από πολλά προβλήματα, ασθένειες και απουσίες».

Ακολούθησε η περιγραφή των βασιλικών μπελάδων: «Ο Κάρολος πάσχει από καρκίνο και η θεραπεία του αφήνει λίγο χώρο και λίγη ενεργητικότητα για να παίξει τον επίσημο ρόλο του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εργάζεται, όμως με αργούς ρυθμούς, καθώς θέλει να αφοσιωθεί στη σύζυγό του Κέιτ και στα τρία παιδιά τους. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς έχει κάνει επέμβαση στην κοιλιά και χρειάζεται ξεκούραση προτού επανέλθει στα καθήκοντά της».

Και τα προβλήματα δεν έχουν τέλος στο Μπάκιγχαμ: «Οι Ουίνδσορ συγκλονίστηκαν και από μία τραγωδία, από την αυτοκτονία του Τόμας Κίνγκστον, συζύγου μίας από τις αγαπημένες ανιψιές της Ελισάβετ, της λαίδης Γκαμπριέλα. Σε μία μάλλον ασυνήθιστη δήλωση, το παλάτι ζήτησε από τα media να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία τους. Αν το σκάνδαλο του Αντριου και το φευγιό των Χάρι και Μέγκαν από το Νησί ήταν άβολες στιγμές, η σημερινή κατάσταση είναι σουρεαλιστική. Ολοι, ακόμη και οι ειδικοί περί το παλάτι, αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τα μέλη της βασιλικής οικογενείας».

Στο σημείο αυτό υπεισήλθε και ο παράγων… Βασίλειον της Ελλάδος: «Η αίσθηση είναι ότι πίσω από τις διάφορες βασιλικές απουσίες κρύβεται κάτι άλλο. Στα social media αναπτύσσονται θεωρίες συνωμοσίας, κυρίως για την Κέιτ, ενώ η απουσία του Γουίλιαμ από το μνημόσυνο του νονού του, του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, στάθηκε αφορμή για νέες εικασίες για την υγεία και την ψυχική κατάσταση της γυναίκας που μέλλεται να γίνει  βασίλισσα.

»Η Καμίλα, που πάντα προτιμούσε ένα ποτήρι κρασί στον καναπέ του σπιτιού και όχι τις τελετές και τα γκαλά, θα κάνει τώρα ένα διάλειμμα ‘‘με την οικογένειά της’’, όπως μαθαίνουμε, πιθανώς με τα παιδιά που απέκτησε από τον πρώτο γάμο της, με τον Αντριου Πάρκερ Μπόουλς, και με τα εγγόνια της. Σύμφωνα με τους Sunday Times, η βασίλισσα είναι ευγνώμων για τη στοργή που λαμβάνει από τους υπηκόους της. Μάλλον ο Κάρολος την ενεθάρρυνε να πάρει λίγες ημέρες άδεια, έγραψαν οι εφημερίδες.

»Ο βασιλιάς, εξηγούν οι βρετανικές εφημερίδες, ξέρει ότι η γυναίκα του είναι εξαντλημένη. Αλλωστε είναι 76 ετών, ηλικία στην οποία θα μπορούσε να απολαύσει τη σύνταξη. ‘‘Είναι υπερήφανος και χαρούμενος’’ για το πώς η Καμίλα διαχειρίστηκε την αδιανόητη κατάσταση. Το επόμενο σημαντικό γεγονός είναι η τελετή της Ημέρας της Κοινοπολιτείας, στις 11 Μαρτίου, στην οποία οι βασιλιάδες παρίστανται. Ο Κάρολος πιθανότατα δεν θα είναι εκεί. Εναπόκειται στην Καμίλα και στον Γουίλιαμ να ενεργήσουν ως οικοδεσπότες και να διαβεβαιώσουν τα κράτη-μέλη ότι η μοναρχία παραμένει αξιόπιστη και ισχυρή» κατέληξε το ρεπορτάζ Μπάκιγχαμ της Corriere.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...