• Ο Τσακαλώτος ψάχνει επενδυτές στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη

    Αν για κάτι είναι γνωστός ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, πέραν τον λεκτικών του ακροβασιών, είναι η λατρεία του για τον ΠΑΟΚ. Οποτε μπορεί πηγαίνει στην Τούμπα –στις σουίτες του Ιβάν αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας–, στο γραφείο του έχει ένα έμβλημα του Δικεφάλου του Βορρά, συχνά τσιτάρει Πάμπλο Γκαρσία, τον εμβληματικό ουρουγουανό χαφ που άφησε εποχή για τις μπουνιές του στον Ριβάλντο.

     

    Υπό αυτό το πρίσμα, η επίσκεψή του στον σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη δεν ήταν απλά επιβεβλημένη, παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του καθώς προσπαθεί να προσελκύσει επενδυτές για τη χώρα μας στο πλαίσιο του συνεδρίου «Invest in Greece»· ήταν ένα είδος προσκυνήματος.

     

    Μάλιστα, όπως μας ενημερώνουν τα στελέχη του συνδέσμου, ο κ. Τσακαλώτος τους επισκέφτηκε απροειδοποίητα στα νέα τους γραφεία και ενώ προηγουμένως είχε πάει στα παλιά και δεν τους βρήκε.

     

    Τους είπε δε ότι δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα χωρίς να επισκεφτεί τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ. Να γυρνούσε και με καμιά επενδυσούλα καλά θα ήταν. Αλλά αυτά είναι πιο  δύσκολες δουλειές…

     

  • Νατάσα Παζαΐτη, Ιωάννα Λίλη και άλλες κυρίες της ΝΔ στο τραπέζι της Μαρέβα

    Τα Χριστούγεννα έρχονται, το συνέδριο της ΝΔ έρχεται, το ίδιο και οι εκλογές –έρχονται.

     

    Ετσι, προκειμένου να συσφιχτούν οι σχέσεις των γυναικών της Νέας Δημοκρατίας (προσοχή: όχι των υποψηφίων αλλά των υπερήφανων συζύγων των γενναίων ανδρών του κόμματος) οι κυρίες της παράταξης βρέθηκαν την Τρίτη σε ένα τραπέζι που τους παρέθεσε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σύζυγος του προέδρου, στο ξενοδοχείο «New» της Ναυάρχου Νικοδήμου στο κέντρο της Αθήνας.

     

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το γεύμα περιελάμβανε φιλέτο, τάρτες λαχανικών και σολομό! Και στο τέλος οι καλεσμένες έλαβαν ένα δωράκι από τα Zeus & Dione της κυρίας Μητσοτάκης.

    Ανάμεσα στις καλεσμένες ήταν η Γεωργία Σαμαρά, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, η Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η Ιωάννα Λίλη, σύζυγος του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, και η Ελισάβετ Κατσαμάκη, σύζυγος του Σίμου Κεδίκογλου.

     

  • O Αδωνις μιλάει για τα σκυλιά και αποκαλεί την Ακρίτα «κομπλεξική»

    Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή, τη γράψαμε και εδώ (βλέπε Βαβέλ πιο κάτω): Η Ελληνική Αγωγή του Αδωνι Γεωργιάδη φιλοξένησε μια ειδική εκδήλωση κατά την οποία παιδιά διάβασαν σε σκυλιά κείμενα σε αρχαία ελληνικά.

     

    Οπως αναμενόταν, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έγινε στόχος της χλεύης του Twitter, όπου άλλωστε, εκτός από τους αυτόνομους haters υπάρχει και ο γνωστός μηχανισμός των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβαν ευχαρίστως τη δουλειά.

     

    Ακολούθησε όμως και ένα άρθρο της Ελενας Ακρίτα στα «Νέα» της Τρίτης υπό τον τίτλο «Ο Αδωνις διδάσκει Αι-σκύλο» (εδώ, για τους συνδρομητές). Η δημοσιογράφος-συγγραφέας προφανώς ξεπέρασε την εμμονή της με τον Σεφερλή, αναλαμβάνοντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ· είναι και αυτό μια θεραπεία.

     

    Τέλος πάντων, ο κ. Γεωργιάδης, βγήκε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, στους «Αταίριαστους» του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου. Και αφού είπε όσα οφείλει να πει ως ηγετικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τον Πετσίτη κλπ), ρωτήθηκε για «το θέμα με τα σκυλιά».

     

    Εκεί ο κ. Γεωργιάδης έγινε πολύ πιο προσωπικός. Σχολίασε πόσο πίσω είμαστε δυστυχώς ως χώρα σε ορισμένα θέματα και στάθηκε πρωτίστως στον παιδαγωγικό χαρακτήρα της εκδήλωσης:

     

    «Προφανώς δεν διαβάσαμε στα σκυλιά αρχαία ελληνικά για να μάθουν οι σκύλοι αρχαία ελληνικά. Θλίβομαι. Αυτή η μέθοδος –read, όπως λέγεται, δηλαδή να διαβάζουν παιδιά σε σκυλιά και σε γατιά– γίνεται σε άλλες χώρες, στον Καναδά και στις ΗΠΑ σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας και τα υπουργεία Υγείας, διότι έχουν γίνει μελέτες ότι τα παιδιά διαβάζοντας σε ζώα δεν έχουν άγχος, δεν έχουν κάποιον να τους κρίνει και άρα μπορούν πολύ ευκολότερα να καταλάβουν το κείμενο και να δεθούν με το κείμενο. Και φυσικά στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν ήταν μόνο παιδιά της Ελληνικής Αγωγής, ήταν και πρόσκοποι κλπ. Είχαν φέρει και ένα σκυλί με τρία πόδια για να δουν τα παιδιά το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

     

    »Ολα αυτά κατήντησαν στην Ελλάδα ένα τρολάρισμα του Πολάκη και ένα εμετικό άρθρο της Ελενας Ακρίτα σήμερα στα “Νέα”. Που το παίζει και σπουδαία, μορφωμένη… Μια κομπλεξική γυναίκα»…

     

    «Η Ακρίτα;» τον ρώτησε ο Χρήστος Κούτρας.

     

    «Φοβερά κομπλεξική» απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, για να συνεχίσει: «Απίστευτα γεμάτη κόμπλεξ».

     

    Εκεί ψέλλισε κάτι ο Κώστας Σκανδαλίδης που ήταν δίπλα του: «Ελα σταμάτα»…

    Αλλά ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε καμία όρεξη να σταματήσει: «Για να γράψεις άρθρο σαν κι αυτό που έγραψε η κυρία Ακρίτα στα “Νέα» για κάτι που αφορά παιδιά, πρέπει να είσαι άνθρωπος γεννημένος μόνο με κόμπλεξ, από πάνω ως κάτω. Αρα δείχνουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία να δεχτούμε κάτι που δείχνει πρόοδο».

     

    Είπε ο Αδωνις ότι είμαστε οπισθοδρομική κοινωνία. Ο Αδωνις…

  • Ο Νικολόπουλος σπάει τα κοντέρ φορώντας κίτρινο γιλέκο στην τηλεόραση

    Κάποιοι θα το έχετε δει στο ζάπινγκ. Ο θεολόγος, ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας (πρώην Ανεξάρτητος Ελληνας και πιο πρώην Νεοδημοκράτης) και ιδρυτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος έχει δικό του τοκ σόου στο Kontra με τίτλο «Το Μαξίμου ακούει;».

     

    Δεν ξέρω αν το Μαξίμου ακούει, αλλά το Ελιζέ ΠΡΕΠΕΙ να ακούσει μετά την παρέμβασή του την Κυριακή. Διότι ο κ. Νικολόπουλος, μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου εδώ και περίπου 30 χρόνια (ένα μπράβο στους πατρινούς ψηφοφόρους του) και υφυπουργός Εργασίας ένα φεγγάρι, ύστερα από μια καταπληκτική έμπνευση του Αντώνη Σαμαρά το 2012, εμφανίστηκε στο γυαλί φορώντας κίτρινο γιλέκο.

     

    Ακόμα και αν προσπεράσεις το οπτικό σοκ –ο κ. Νικολόπουλος πάντρεψε το κίτρινο γιλέκο με μια γκρίζα γραβάτα– το ωραίο είναι ότι ο θεολόγος-βουλευτής-παρουσιαστής επέλεξε να το φορέσει μόλις στο τρίτο μέρος της εκπομπής του και αφού διάφοροι καλεσμένοι είχαν αρχίσει να φορούν τα δικά τους ζητώντας –τι άλλο;– να τους διαγράψουν τα χρέη. «Εγώ το φοράω για παν ενδεχόμενο» είπε ο σοφός Αχαιός.

     

    Τι ζούμε…

  • Τα μπλε κορδόνια και οι κόκκινες κάλτσες του Σταύρου Θεοδωράκη

    Ολοι περίμεναν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη (εδώ).

     

    Κάτι οι φήμες ότι οι δυο τους είναι σε μια συνεννόηση σχετικά με μια μετεκλογική –ή προεκλογική;– συνεργασία (εδώ), κάτι οι περιπέτειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, όλοι ήθελαν να τους δουν κάτι να κάνουν με πολιτικό νόημα για να πιάσουν ξανά το νήμα.

     

    Τελικά το μόνο που είχε νόημα ήταν τα κορδόνια και οι κάλτσες του επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος είπε να πάει στην παρουσίαση φορώντας κόκκινες κάλτσες και μποτάκι με μπλε κορδόνια.

     

    Ο κ. Μητσοτάκης δεν το άφησε ασχολίαστο. Αφού το παρατήρησε ευχήθηκε με νόημα στο εξής να αυξήσει το μπλε και να μειώσει το κόκκινο.

     

    Ο κ. Θεοδωράκης δεν συνέχισε τα χρωματολογικά τεστ, αλλά απάντησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόσεξε πως στο πέτο του φορούσε καρφίτσα στο σχήμα του νησιού της Κρήτης από το οποίο κατάγονται και οι δύο. «Τη φοράω για να συμβολίσω την κατεύθυνση, ότι με τόλμη προχωράμε απέναντι στο μέλλον και όχι με συνεχείς υποχωρήσεις», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

  • Εχει ο Μακρόν τα βάσανά του, έχει και τον Πολάκη

    Δεν του έφθανε του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν η κριτική που του άσκησε ο Νίκος Νικολόπουλος (βλέπε Βαβέλ πιο πάνω), ήρθε και το χτύπημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να τον αποτελειώσει.

     

    Μετά το διάγγελμα και το πακέτο παροχών του Μακρόν προς τον γαλλικό λαό (εδώ), τα οποία πολλοί αναλυτές το ερμήνευσαν ως μια απαραίτητη κίνηση από το Ελιζέ προκειμένου να υπάρξει αποσυμπίεση των κοινωνικών εντάσεων και του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, ο κ. Πολάκης είχε διαφορετική άποψη.

     

    Αν ήξερε αγγλικά θα του έλεγε του Μακρόν «too little, too late». Για γαλλικά δεν το συζητώ, ο κ. Πολάκης ξέρει κάποια μεν αλλά είναι άλλου είδους «γαλλικά». Του απευθύνθηκε λοιπόν με τη δική του, πολάκεια γλώσσα, μέσω Facebook. Και του είπε τα εξής:

    Μετά από αυτό το απειλητικό «συνεχίζεται…» στο Ελιζέ έχουν πέσει σε βαθιά περισυλλογή.

  • Οταν ο Καραμανλής συνάντησε τον Μητσοτάκη στου Κάψια

    Συνάντηση κορυφής σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αρκαδία, στο χωριό Κάψια, το οποίο οι Αρκάδες το αναφέρουν «στου Κάψια» οπότε το υιοθετούμε ως σωστό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή στου Κάψια.

     

    Ηταν μια συνάντηση στο χαλαρό –πιο χαλαρό και ο πρώην Πρωθυπουργός θα έβγαινε με καλτσοπαντόφλες. Ο κ. Καραμανλής πέρασε το Σαββατοκύριακο στην Αρκαδία με καλό φαγητό και καλή πεζοπορία και σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr βρέθηκε στο πολυτελές «Αρχοντικό Καλτεζιώτη», όπου εκεί έσπευσε να τον συναντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

     

    Ο κ. Μητσοτάκης με τη σειρά του βρέθηκε στην Αρκαδία με αφορμή την εκδήλωση στην οποία ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

     

    Τον κ. Καραμανλή συνόδευαν οι κολλητοί του, οι πρώην γραμματείς της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Λευτέρης Ζαγορίτης, αλλά και ο Νίκος Καλτεζιώτης (του «Αρχοντικού» αλλά και παλιός υφυπουργός Παιδείας επί Ράλλη).

  • O Αδωνις σε εκδήλωση της Ελληνικής Αγωγής όπου παιδιά διάβασαν αρχαία ελληνικά σε σκύλους

    Εντάξει δεν τα έβαλε τα σκυλιά να ακούσουν τη λέξη «Ακενοτούνμπο», αρχαία ελληνικά έβαλε στα συμπαθή τετράποδα να ακούσουν ο ιδρυτής της Ελληνικής Αγωγής και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης.

     

    Παρά την αναμενόμενη διαδικτυακή χλεύη κατά του κ. Γεωργιάδη από τα διάφορα συριζοτρόλ, είναι και αυτός ένας τρόπος να αγαπηθούν τα αρχαία ελληνικά. Οχι από τα σκυλιά αλλά από τα παιδιά που έκαναν την ανάγνωση των αρχαίων κειμένων προς τους τετράποδους φίλους τους σε αυτήν την κάπως παράδοξη εκδήλωση.

     

    «Στην Ελληνική Αγωγή ποτέ δεν έχουμε δει τη γλώσσα μουσειακά, μας ενδιαφέρει αυτό που λέγεται ελληνικός πολιτισμός να γίνει βίωμα σήμερα. Ο ελληνικός πολιτισμός έχει ως βασικό του στοιχείο τη φύση και το σεβασμό της φύσης. Οι Αρχαίοι Ελληνες ήταν ιδιαίτερα φιλόζωοι και αγαπούσαν πολύ τα σκυλιά. Υπάρχουν πολλά κείμενα για το πόσο δεμένοι ήταν οι πρόγονοι μας με τους σκύλους και τις γάτες. Μπορούμε να είμαστε και μοντέρνοι και σύγχρονοι και αρχαίοι και κοντά στη φύση και αυτός είναι ο στόχος της Ελληνικής Αγωγής», είπε σχετικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Και κάποιοι κουνούσαν τις ουρές τους…

  • Ο Μανώλης Πετσίτης ποζάρει στο Μαξίμου ως Τσίπρας

    Το ποιος είναι ο Μανώλης ο Πετσίτης θα το έχετε μάθει (εδώ). Μια ενσάρκωση του συριζαϊκού ονείρου –από σερβιτόρος στο παρεάκι του Νίκου Παππά και μετά ζωάρα, χρήμα, γλέντια, κολλητηλίκια με την ομάδα του Πρωθυπουργού και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

     

    Η παρουσία στο Μαξίμου του παλιού συμμαθητή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και Διαστήματος περιγράφεται ως τόσο συχνή από «Τα Νέα», που στο πρωτοσέλιδό τους τον έχουν να ποζάρει στο πόντιουμ μπροστά από το γνωστό τζάκι, όπου συνηθίζει να κάνει τα διαγγέλματά του ο κ. Τσίπρας όταν μοιράζει χριστουγεννιάτικα δώρα.

  • H Ρένα Δούρου σαχλαμαρίζει (στη βάρδιά της): Μελομακάρονο ή κουραμπιές;

    Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έχει προβληματισμούς —ή αν θέλετε πολύ ελεύθερο χρόνο στη βάρδιά της για να φιλοτεχνεί ένα προφίλ συνηθισμένου κοριτσιού του Facebook.

     

    Μέσα στις εορταστικές σαχλαμαρίτσες που βλέπουμε στον «τοίχο» μας, να’ σου και ένα διαδικτυακό γκάλοπ που σκαρφίστηκε η κυρία Δούρου: μελομακάρονο ή κουραμπιές;

     

    Και όχι έτσι απλά. Μελομακάρονο «τίμιο», δηλαδή Συριζαίικο όχι νεοφιλελεύθερο, ή κουραμπιές με φυστίκι Αιγίνης; Μάλιστα μας απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει και τη συνταγή για το επικρατέστερο.

     

    Διότι είναι γνωστό πως οι Συριζαίοι ξέρουν να μαζεύουν καλύτερα τα σκουπίδια και να φτιάχνουν τίμια μελομακάρονα.

     

     

  • O Στάνκογλου θα παίξει τον Βαρουφάκη στο σινεμά

    Το ότι ο Κώστας Γαβράς, εκτός του ότι ζει και είναι μια χαρά ο άνθρωπος, θέλει να γυρίσει ταινία το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με την εκδοχή του για το τι συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015, το ξέραμε.

     

    Αυτό που αποκακαλύπτεται τώρα είναι ότι το project Gianis έχει προχωρήσει πολύ και ότι τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Μάρτιο.

     

    Και όπως αποκαλύπτει η Κατερίνα Ι. Ανέστη στο lifo.gr, ο Κώστας Γαβράς επιθυμεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών να ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνο ο Γιάννης Στάνκογλου.

     

    Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει δεν είναι το πώς θα μπει ο Στάνκογλου στα φανταχτερά ρούχα του Γιάνη, είναι η χρηματοδότηση του φιλμ. Ισως βέβαια ο Κώστας Γαβράς να ρωτήσει τον κ. Βαρουφάκη πώς θα έβρισκε χρήματα για να συνεχίσει την υπερήφανη διαπραγμάτευση.

  • Τσίπρας, ο μοναδικός ηγέτης στον κόσμο με φουλάρι σε κλειστό χώρο

    Σε μια απόδειξη του ότι αντιλαμβάνεται την εκπροσώπηση της χώρας ως προσωπικό του (ενδυματολογικό) σόου, ο Αλέξης Τσίπρας υπερηφανεύτηκε στη ρωσική τηλεόραση ότι είναι ο μοναδικός ηγέτης στην Ευρώπη που γίνεται δεκτός στον Λευκό Οίκο ή στο Κρεμλίνο ενώ δεν φοράει γραβάτα.

     

    Το περιέγραψε μάλιστα ως κατάκτηση. «Εχω καταφέρει να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Ντάουνινγκ Στριτ, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση» είπε στη συνέντευξη (εδώ).

     

    Ακολούθησε η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην ντάτσα του ρώσου ομολόγου του, του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Ο φλώρος ο Ρώσος φορούσε γραβάτα, ενώ ο δικός μας που είναι μάγκας έγινε ο μοναδικός ηγέτης όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά στον κόσμο ολόκληρο, που μπαίνει σε κλειστό χώρο φορώντας φουλάρι.

     

    Ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά να φοράει και πιο ψηλές κάλτσες…

  • Μαρινέλλα (ή Ντέμης Ρούσσος) για τον Τσίπρα στη Μόσχα

    Ο Αλέξης Τσίπρας που έχει καταφέρει να γίνεται δεκτός στο Κρεμλίνο χωρίς γραβάτα, θα πρέπει να είναι και άνετος να ακούει την μπάντα του ρωσικού στρατού να του παιανίζει το «‪Παρ’ το φεγγάρι και κάντο βέρα μου» της Μαρινέλλας (ή το «Souvenirs» του Ντέμη Ρούσσου, γούστα είναι αυτά) όταν καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στη Μόσχα.

     

    Το μετέδωσε η δημοσιογράφος Ευαγγελία Τσικρίκα του Alpha μέσω Facebook:

    Εγώ από την πλευρά μου να παραθέσω τους στίχους.

    Γιατί φοβάσαι τη σιωπή
    είμαι δική σου στο ‘χω πει
    με τη σιωπή μου σου μιλώ και σε φιλώ
    κύμα τρελό μες στο γιαλό

    Πάρ’ το φεγγάρι και καν’το βέρα μου
    φίλε μου, άντρα και αγέρα μου
    Πάρ’ τη ζωή μου απόψε
    να την πιεις σταγόνα από κρασί
    όλος ο κόσμος είσαι εσύ.

    Γιατί γλυκό παιδί μου κλαις
    τα δειλινά τις Κυριακές
    εγώ σε κάθε προσευχή κάνω ευχή
    να ’σαι το τέλος μου κι η αρχή

    Πάρ’ το φεγγάρι και καν’το βέρα μου
    φίλε μου, άντρα και αγέρα μου
    Πάρ’ τη ζωή μου απόψε
    να την πιεις σταγόνα από κρασί
    όλος ο κόσμος είσαι εσύ.

  • Ο Μπακογιάννης έσπασε το «άβατο» των Εξαρχείων

    Στον άτυπο ανταγωνισμό με τον Παύλο Γερουλάνο για τη γρηγορότερη κάθοδο στις γειτονιές της Αθήνας, o Κώστας Μπακογιάννης αναδείχθηκε την Παρασκευή νικητής. Την ώρα που ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ έδινε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real, ο υποψήφιος της ΝΔ κατέβηκε στα Εξάρχεια για να εκτιμήσει την κατάσταση μετά τα επεισόδια της προηγούμενης νύχτας (εδώ) στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

     

    Και επειδή δεν έχει σημασία τι κάνεις αλλά να το κάνεις και να το δείχνεις στα social media, ο κ. Μπακογιάννης ανήρτησε μια χαρακτηριστική φωτογραφία του από τη βόλτα του στα Εξάρχεια.

  • O Κυριάκος πήγε πλατεία και ξανασυνάντησε μια μαμά με καρότσι...

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις βόλτες-έκπληξη στις γειτονιές της Αθήνας. Ο ίδιος λέει ότι έγιναν η αγαπημένη του συνήθεια.

     

    Η αλήθεια είναι ότι, όπως λέγεται, έχουν διαπιστώσει στο επιτελείο του ότι πήγαν πολύ καλά, σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής, οι πρώτες απόπειρες, η περίφημη βόλτα του στην Κυψέλη (εδώ) αλλά και πιο πριν μια άλλη στο Μοσχάτο (εδώ) και έτσι σειρά είχε την Τετάρτη μια επίσκεψη στην πλατεία (τι θα πει «ποια πλατεία;» – μία είναι Η Πλατεία, αυτή της Νέας Σμύρνης!).

     

    Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, συζήτησε με πολίτες, μικρούς και μεγάλους, κάποιες δε κυρίες του είπαν ότι από κοντά δείχνει πιο όμορφος. Να το πάλι! Κάποιοι θυμήθηκαν τη μαμά με το καρότσι στην Κυψέλη που του είχε πει ότι είναι γκόμενος.

     

    Το θυμήθηκε όμως και ο κ. Μητσοτάκης όταν, στη νέα του βόλτα συνάντησε μια άλλη μαμά με καρότσι. Οταν έσπευσε να τη χαιρετήσει της είπε αστειευόμενος: «Την άλλη φορά που είχα συναντήσει μια κυρία με καρότσι, άρχισε να μου λέει “άλλα”… μη μου τα πείτε κι εσείς». Η Νεοσμυρνιώτισσα γέλασε.

    Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν άκουσε αυτή τη φορά τη λέξη «γκόμενος», οι βόλτες του κ. Μητσοτάκη φαίνεται πως αποδίδουν. Οπως άλλωστε σημειώνει το «Κονκλάβιο» στην «Καθημερινή», η Νέα Δημοκρατία πάντα χώλαινε στις γυναίκες ψηφοφόρους και ο πρόεδρος έχει αναλάβει εμφανώς δράση.

  • O Αδωνις έκανε τον Αντετοκούνμπο... Ακενοτούνμπο

    Αν ρωτήσεις κάποιον στις ΗΠΑ να σου πει έναν διάσημο Ελληνα θα σου απαντήσει «Giannis». Και για τον Ομπάμα ο Αντετοκούνμπο είναι τόσο ελληνικός όσο η σπανακόπιτα. Ολος ο πλανήτης ξέρει τον 24χρονο Ελληνα του ΝΒΑ. Ολος; Οχι ακριβώς! Ενα μικρό χωριό, το σπιτικό του Αδωνι Γεωργιάδη, πρέπει να αντιστέκεται.

     

    Οπως αποδείχτηκε, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν ξέρει καν πώς λένε τον Αντετοκούνμπο. Μιλώντας στο Blue Sky, στην εκπομπή του Ακη Παυλόπουλου «Παρεμβάσεις», και επειδή η κουβέντα πήγε κάποια στιγμή στην ιθαγένεια την οποία έχουμε δεσμευτεί να αναγνωρίσουμε στην ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Γεωργιάδης επιστράτευσε τη γνωστή του ρητορική δεινότητα και επικαλέστηκε το παράδειγμα του Ακενοτούνμπο. Ναι, του «Ακενοτούνμπο», το όνομα του οποίου επανέλαβε δύο φορές α) για να το εμπεδώσουμε και β) για να αποδείξει ότι μπορεί να πει καλά έναν γλωσσοδέτη ακόμα πιο δύσκολο από το πραγματικό όνομα του αθλητή.

     

    Αλλά η άγνοια του κ. Γεωργιάδη στα του Αντετοκούνμπο / Ακενοτούνμπο δεν ήταν μόνο αυτή.

     

    «Ως Eλληνας δεν παίζει στο ΝΒΑ; Ο “Ελληνας” δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει, κάπου στην Αφρική γεννήθηκε ο άνθρωπος… δεν θυμάμαι»… 

     

    Μόνο που ο Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Ελλάδα. Για τον Ακενοτούνμπο δεν παίρνω όρκο…

     

    Θα βρείτε το απόσπασμα λίγο μετά το 29.10




text
  • Υπάρχουν εισιτήρια για Βερολίνο! Προς 5.900 ευρώ έκαστο, τρέξτε!


    10 Μαΐου 2024, 22:45