204
Ο Αχιλλέας Μπέος | INTIMEnews / INTIMEsports

Αθώος ο Αχιλλέας Μπέος και άλλοι 14 παράγοντες για το σκάνδαλο με τα στημένα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 14:56
Ο Αχιλλέας Μπέος
|INTIMEnews / INTIMEsports

Αθώος ο Αχιλλέας Μπέος και άλλοι 14 παράγοντες για το σκάνδαλο με τα στημένα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 14:56

Με την αθώωση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και της πλειονότητας των κατηγορουμένων για την υπόθεση στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου το 2011 έπεσε η αυλαία από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δευτεροβάθμια δίκη του σκανδάλου «Κοριόπολις».

Εξι μήνες μετά την έναρξη της δίκης, το δικαστήριο προχώρησε σήμερα Παρασκευή στην ανακοίνωση της απόφασής του με την οποία αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι που ήταν αντιμέτωποι με τα αδικήματα της δωροδοκίας, είτε ενεργητικής είτε παθητικής.

Μεταξύ των συνολικά 15 αθωωθέντων, πλην του Μπέου, είναι οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος.

Για 11 από τους 26 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Τσακογιάννης, το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση ενοχής τους για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης οι συνήγοροι του Αχιλλέα Μπέου, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Αλέξης Αθανασόπουλος και Ευθύμιος Ναυρίδης, έκαναν λόγο για «αποκατάσταση της αλήθειας».

Οπως δήλωσαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, «το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε πρώτο βαθμό, είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση της αλήθειας. Σήμερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε δεύτερο βαθμό, αποκατέστησε πλήρως την αλήθεια και έκρινε τον Αχιλλέα Μπέο αθώο όλων των κατηγοριών. Οκτώ, περίπου, χρόνια μετά την άδικη προσωρινή κράτηση και διαπόμπευση του Αχιλλέα Μπέου, η αλήθεια έλαμψε».