304
Η μπαταρία του οχήματος μπορεί να φορτιστεί δωρεάν με την ηλιακή ενέργεια | Sono Motors

Από τη Σουηδία το πρώτο ηλιακό ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 16:50
Η μπαταρία του οχήματος μπορεί να φορτιστεί δωρεάν με την ηλιακή ενέργεια
| Sono Motors

Από τη Σουηδία το πρώτο ηλιακό ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 16:50

Το πρώτο ηλιακό ηλεκτρικό όχημα (SEV) παραγωγής πρόκειται να κατασκευαστεί σύντομα στη Σουηδία.

Όπως ανακοίνωσε ο γερμανική εταιρεία Sono Motors, η πρώτη γενιά του Sion θα παραχθεί στην πόλη Τρόλχαταν από την National Electric Vehicle Sweden, στο εργοστάσιο όπου παλιότερα έφτιαχνε η Saab τα δικά της αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται τα επόμενα 8 χρόνια να βγουν από την γραμμή παραγωγής περίπου 260.000 οχήματα, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Το εργοστάσιο, όπως και το αυτοκίνητο, θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Στην National Electric Vehicle Sweden (NEVS) βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για εμάς», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Sono Motors, Τόμας Χάους και συνέχισε: «Μαζί, μοιραζόμαστε το όραμα της ευφυούς κινητικότητας και της διατήρησης των ανανεώσιμων πόρων. Εκτιμούμε επίσης την ειδική τεχνογνωσία του συνεργάτη μας με βάση την πολυετή πείρα τους στην παραδοσιακή ανάπτυξη και παραγωγή αυτοκινήτων σε συνδυασμό με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία που έχει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης».

Η τεχνογνωσία για την κατασκευή του μοντέλου είναι μεγάλη και η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αποτελέσει τη βάση της μελλοντικής κινητικότητας μεγάλης μερίδας αυτοκινήτων στην προσπάθεια που γίνεται για μείωση των εκπομπών ρύπων.

Το συγκεκριμένο όχημα μπορεί, εκτός από το να λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο, να δίνει σε αυτό, κυρίως σε ώρες αιχμής, βοηθώντας γενικότερα την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

Η μπαταρία του οχήματος μπορεί να φορτιστεί δωρεάν από την ηλιακή ενέργεια έχοντας τη δυνατότητα να κινηθεί αυτόνομα για 34 χιλιόμετρα ή και να υπάρξει φόρτιση μέσω του ταχυφορτιστή έχοντας αυτονομία σε αυτή την περίπτωση 255 χιλιομέτρων.

Για το λανσάρισμά του στην αγορά, το Sion θα κυκλοφορήσει μόνο μία έκδοση που θα στοιχίζει 25.500 ευρώ, ενώ υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη και άλλων μοντέλων με βάση την πλατφόρμα του οχήματος.

Αυτή την περίοδο γίνονται δοκιμαστικές διαδρομές σε ολόκληρη την Ευρώπη για πιθανά λάθη και αστοχίες.

Ήδη για το μοντέλο υπάρχουν 9.800 προπαραγγελίες.