252
Τα γραφεία της Blackrock στη Νέα Υόρκη | EPA

Απαγορεύονται οι κρυφές ερωτικές σχέσεις στο γραφείο για το προσωπικό της Blackrock

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 16:55
Τα γραφεία της Blackrock στη Νέα Υόρκη
|EPA

Απαγορεύονται οι κρυφές ερωτικές σχέσεις στο γραφείο για το προσωπικό της Blackrock

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 16:55

«Πόλεμο» κατά των κρυφών ερωτικών σχέσεων, ανάμεσα σε εργαζομένους και ανάμεσα σε εργαζομένους και πελάτες της εταιρείας, κήρυξε η Blackrock, ο μεγαλύτερος όμιλος διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο.

Οι 16.000 υπάλληλοι της εταιρείας βρήκαν ένα email στον υπολογιστή τους το οποίο τους ενημέρωνε ότι από εδώ και πέρα πρέπει να δηλώνουν στους προϊσταμένους τους ερωτικές σχέσεις που διατηρούν με τους συναδέλφους τους ή τους πελάτες της Blackrock.

Από το 2017 και το κίνημα του #MeToo, ολοένα και περισσότερες αμερικανικές εταιρείες έχουν λάβει μέτρα εναντίον αυτού του είδους των σχέσεων, απειλώντας ακόμα και με απόλυση το προσωπικό τους, αν τις κρατήσει κρυφές.

Η Blackrock, που διαχειρίζεται επενδύσεις ύψους 7,3 τρισ. δολαρίων, απέλυσε δύο ανώτερα στελέχη της τον Δεκέμβριο, επειδή δεν είχαν δηλώσει ότι διατηρούν σχέση με υφισταμένους τους.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα και φέρνουν στο φως οι Times, το προσωπικό πρέπει να δηλώνει όλες τις προσωπικές σχέσεις, ερωτικές, ρομαντικές, οικογενειακές και άλλου είδους επιχειρηματικές (εκτός των καθαρά φιλικών), με άλλους εργαζόμενους στην εταιρεία, καθώς και άτομα που εργάζονται για παρόχους προϊόντων και υπηρεσιών στην Blackrock και πελάτες.

Οι αρμόδιοι θα αποφασίζουν αν η σχέση αποτελεί κίνδυνο για τα συμφέροντα της εταιρείας και σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να γίνεται μετακίνηση του προσωπικού σε άλλον τομέα.

Ο 67χρονος Λάρι Φινκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Blackrock, με άμεση πρόσβαση και επιρροή σε παγκόσμιους ηγέτες, λέγεται ότι είναι υποψήφιος υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ αν εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...