382
Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Καμμένος. Δύο (ξένοι) Καμμένοι στο ίδιο κόμμα | SOOC/CreativeProtagon

Καμμένος εναντίον Καμμένου στους ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 07:50
Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Καμμένος. Δύο (ξένοι) Καμμένοι στο ίδιο κόμμα
|SOOC/CreativeProtagon

Καμμένος εναντίον Καμμένου στους ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 07:50

Ξεχείλισε το ποτήρι στους ΑΝΕΛ με τον Δημήτρη Καμμένο; Αυτό είναι το ερώτημα που προκύπτει. Οχι μετά το τελευταίο τηλεοπτικό επεισόδιο του αντιπροέδρου της Βουλής με την Ελένη Αυλωνίτου του συγκυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ –ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο με πρωταγωνιστή τον Δ. Καμμένο– αλλά κυρίως μετά τις αντιδράσεις που αυτό προκάλεσε στους κόλπους του κόμματος και που αυτή τη φορά εκφράστηκαν από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο καθώς και τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Κατά το ρεπορτάζ, πηγές των ΑΝΕΛ ανέφεραν ότι «ο προβληματισμός του προέδρου του κόμματος έχει να κάνει με το γεγονός ότι σχεδόν κάθε φορά που υπάρχει μια μεγάλη επιτυχία για την χώρα, η οποία οφείλεται και στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, ο βουλευτής βγαίνει και με τα πεπραγμένα του προκαλεί αρνητική δημοσιότητα». 

Αν προσπεράσουμε το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας θεωρεί προσωπική του επιτυχία το ντιλ με τα F16 που αποφασίστηκε στο ΚΥΣΕΑ –ένα πακέτο που θα πληρώσει ο χειμαζόμενος έλληνας φορολογούμενος–, αυτή η έκφραση δυσαρέσκειας είναι μια πρώτη για τον αμφιλεγόμενο βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος για κάποιους θεωρείται lose cannon στους ΑΝΕΛ αλλά για κάποιους άλλους είναι «ο χρήσιμος Δεξιός» του κόμματος, η υπερδεξιά συνείδηση σε ένα τύποις συντηρητικό πολιτικό μόρφωμα που όμως συνεργάζεται με τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δ. Καμμένος εξάλλου διέψευσε ότι θέλει να πάει στη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θεωρεί «προσβλητικό» κάτι τέτοιο και αρκείται στο να «πυροβολεί» τους συμμάχους Συριζαίους (είτε αυτός είναι ο Νίκος Φίλης, είτε η κυρία Αυλωνίτου, είτε κάποιος άλλος).

Θα μείνει στους ΑΝΕΛ; Ή μήπως είναι και εκείνος υποψήφιος για το περιβόητο «έκτο κόμμα», αυτό που κυοφορείται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με διάφορα πρόσωπα –από Κατερίνα Παπακώστα και Ευάγγελο Αντώναρο έως Κυριάκο Βελόπουλο και Απόστολο Γκλέτσο; Ετσι κι αλλιώς αυτός ο χώρος έχει χαλαρή συνοχή και χαρακτηρίζεται από έναν πολιτικό τυχοδιωκτισμό, άρα τίποτα δεν είναι απίθανο. Ο ίδιος Δ. Καμμένος εξάλλου έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να μετεξελιχθούν σε μια ευρύτερη παράταξη φιλοξενώντας και τέτοιες φωνές.

Σε κάθε περίπτωση και καθώς οι εκλογές πλησιάζουν οι αναταράξεις στους κόλπους των ΑΝΕΛ –που δημοσκοπικά απέχουν από το 3% της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης– είναι ισχυρές.

Εκτός από τη δυσαρέσκεια του κ. Καμμένου υπήρξε και η δημόσια τοποθέτηση του κ. Κουίκ. Σε ανάρτησή του στο Twitter, o υφ. Εξωτερικών δεν κατονόμασε τον Δ. Καμμένο αλλά είναι προφανές ότι αναφέρεται σε αυτόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...