361
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στην Κοζάνη | ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/STR

Ανδρουλάκης: «Ζητώ καθαρή εντολή ανανέωσης»

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 23:14
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στην Κοζάνη
|ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/STR

Ανδρουλάκης: «Ζητώ καθαρή εντολή ανανέωσης»

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 23:14

Εκκληση στους 270.000 πολίτες που ψήφισαν στον πρώτο γύρο να προσέλθουν και στον δεύτερο, αυτή την Κυριακή, έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε ομιλία του στην Κοζάνη, την Παρασκευή, τόνισε ότι ζητεί από τους πολίτες «να μου δώσουν καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής προοπτικής και εγώ δεσμεύομαι ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη».

«Ο λαός επιστρέφει στην παράταξη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, «εξαιτίας των κοινωνικών αδιεξόδων που δημιουργούν οι πολιτικές της ΝΔ και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει κάποια εναλλακτική λύση». Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν διχόνοια οδηγώντας την χώρα και τους πολίτες σε ψεύτικα διλήμματα».

«Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης «γιατί ο κάθε Ευρωπαίος στη διάρκεια της πανδημίας κατάλαβε την αξία των συστημάτων της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας». Πρόσθεσε ότι «οι ανάγκες είναι αυτές που φέρνουν την νέα εποχή στα πράγματα και ο λαός θέλει, περιμένει από το κόμμα μας να προσφέρει εκ νέου σε αυτά τα συστήματα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για στρατηγικό πλεονέκτημα που εμφανίζει να έχει η ΝΔ και εξήγησε ότι αυτό γίνεται γιατί «ένα κομμάτι της κοινωνίας φοβάται την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Η λύση είμαστε εμείς που μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες την προοπτική και να γίνουμε ένα ισχυρό κόμμα εξουσίας». Διευκρίνισε, όμως, ότι για όσους πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ «η πόρτα γι’αυτούς θα είναι κλειστή δεν τους χρειαζόμαστε».

Αναφερόμενος στην Δυτική Μακεδονία και στα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που «την ξεκίνησε νωρίς και χωρίς σχέδιο» όσο και στην κυβέρνηση της ΝΔ «που προχωρά σε μια βίαιη απολιγνιτοποίηση με αποτέλεσμα να γινόμαστε μια χώρα που κάνει ως μεταβατικό καύσιμο στο ενεργειακό της μείγμα το φυσικό αέριο». Πρόσθεσε δε ότι η Γερμανία ακόμη και με την νέα κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν και οι Πράσινοι το χρονικό όριο της απολιγνιτοποίησης μεταφέρθηκε στο 2030. Μίλησε για την ανάγκη της «σταδιακής απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, την ανάγκη καθιέρωσης ρήτρας βιώσιμης μετάβασης για τις λιγνιτικές περιοχές, την ρητή διασφάλιση «της αποκατάστασης των εδαφών, την δημιουργία σύγχρονων υποδομών και την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News