544
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε πιο ανέμελες στιγμές. Τώρα έχει μια υπόθεση που είχε επιχειρήσει να θάψει πριν από 10 χρόνια να τον στοιχειώνει | REUTERS/Tatyana Makeyeva/File Photo

Αναζητώντας το DNA του Κριστιάνο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 20:00
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε πιο ανέμελες στιγμές. Τώρα έχει μια υπόθεση που είχε επιχειρήσει να θάψει πριν από 10 χρόνια να τον στοιχειώνει
|REUTERS/Tatyana Makeyeva/File Photo

Αναζητώντας το DNA του Κριστιάνο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 20:00

Η αστυνομία του Λας Βέγκας απαίτησε, μέσω εντάλματος, την υποβολή του Κριστιάνο Ρονάλντο σε εξέταση DNA ώστε να εξακριβωθεί εάν τα υπολείμματα γενετικού υλικού που εντοπίστηκαν στα ρούχα της Κάθριν Μαγιόρκα, δηλαδή της γυναίκας που τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση, ανήκουν στον πορτογάλο μπαλαδόρο.

Ενήμερες είναι και οι δικαστικές αρχές της Ιταλίας, όπου διαμένει πλέον ο Ρονάλντο καθώς παίζει με τη φανέλα της Γιουβέντους. Η καταγγελία της 34χρονης σήμερα γυναίκας αφορά τον βιασμό της από τον άσο των γηπέδων τον Ιούνιο του 2009.

Ανοίγει έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση την οποία ο CR7 και οι δικηγόροι του αποπειράθηκαν να κλείσουν, καθώς είχαν προσφέρει στην Κάθριν Μαγιόρκα 375.000 δολάρια με αντάλλαγμα τη σιωπή της. Ομως την περασμένη Πέμπτη ο Πίτερ Κρίστιανσεν, ένας από τους δικηγόρους του Ρονάλντο στη Νεβάδα, περιορίστηκε να δηλώσει απλώς ότι «ο κύριος Ρονάλντο υποστήριζε πάντα, όπως και σήμερα, πως ό,τι συνέβη στο Λας Βέγκας το 2009 ήταν συναινετικό. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι ζητείται το DNA του, ούτε το γεγονός ότι η αστυνομία προέβη στο εν λόγω τυπικό αίτημα στο πλαίσιο των ερευνών της».

Τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα –σημειώνει η Corriere della Sera–, και θα συνεχίσουν να είναι και τους επόμενους μήνες. Γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο κινδυνεύει να ενοχοποιηθεί για βιασμό και, κατ’ επέκταση, να δικαστεί, δεδομένου ότι στη Νεβάδα η ποινική δίωξη για κακοποίηση μπορεί να ασκηθεί έως και είκοσι χρόνια μετά το συμβάν.

Εως σήμερα πάντως, ο 34χρονος ποδοσφαιριστής έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανεχθεί τις όποιες πιέσεις δίχως να πτοείται. Μόλις άρχισε να διαφαίνεται το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο πολύς Κριστιάνο δεν δίστασε να δηλώσει (πριν από το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Champions League) στα διεθνή Μέσα: «Γνωρίζω, εκατό τοις εκατό, ότι αποτελώ πρότυπο για πολλούς ανθρώπους. Είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, ευλογημένος από τη ζωή. Η υπόθεση Μαγιόρκα; Εμένα μου αρέσει το ποδόσφαιρο και για όλα τα υπόλοιπα φροντίζουν οι δικηγόροι μου. Και η αλήθεια θα αποκαλυφθεί».

Ωστόσο, έπειτα από μια εβδομάδα, ο Ρονάλντο, αποκάλυψε, μιλώντας στο France Football, το ποδοσφαιρικό περιοδικό που απονέμει τις Χρυσές Μπάλες: «Στη σύντροφό μου εξήγησα τα πάντα. Το χειρότερο είναι για τη μητέρα και τις αδελφές μου. Είναι αναστατωμένες και συγχρόνως πολύ θυμωμένες. Είναι η πρώτη φορά που τις βλέπω σε αυτήν την κατάσταση».

Πρώτη φορά όμως είναι και για τη Γιούβε, υπογραμμίζει ο ιταλός αθλητικογράφος, καθώς η Γηραιά Κυρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ξανά μια τόσο λεπτή υπόθεση.

Εειτα από την αρχική στήριξη που παρείχε, μέσω μιας σειράς αμήχανων tweets, στον Ρονάλντο, η διοίκηση της Πρωταθλήτριας και Κυπελλούχου Ιταλίας επέλεξε να αποστασιοποιηθεί, εστιάζοντας στις (εξαιρετικές, ομολογουμένως,) επιδόσεις της πανάκριβης επένδυσής της εντός των γηπέδων και ευελπιστώντας ότι ο πάντα ψύχραιμος Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα μπορέσει να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση.

Αύριο η Γιούβε θα αντιμετωπίσει την Μπολόνια στο πλαίσιο των αγώνων του Κυπέλλου Ιταλίας, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου οι παίκτες της θα μεταβούν (εκτός απροόπτου) στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας όπου θα αναμετρηθούν με την ομάδα της Μίλαν στον τελικό του ιταλικού Super Cup. Απών από αμφότερες τις αναμετρήσεις θα είναι ο Μάριο Μάντζουκιτς λόγω ενοχλήσεων στους καμπτήρες. Και αυτό σημαίνει ότι ο Ρονάλντο, έχοντας μάλιστα στο μυαλό του και την ποινική δίωξη εναντίον του για φοροδιαφυγή στην Ισπανία, δεν μπορεί να απουσιάσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...