290
Το αεροσκάφος τύπου Boeing 766-375 της Atlas Air που συνετρίβει στο Τρίνιτι Μπέι | AP Photo/Ted S. Warren

Αναζητούνται τα αίτια της συντριβής αεροσκάφους της Amazon στο Τέξας

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 17:10
Το αεροσκάφος τύπου Boeing 766-375 της Atlas Air που συνετρίβει στο Τρίνιτι Μπέι
|AP Photo/Ted S. Warren

Αναζητούνται τα αίτια της συντριβής αεροσκάφους της Amazon στο Τέξας

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 17:10

Αεροπλάνο της Atlas Air που εκτελούσε πτήση μεταφοράς εμπορευμάτων από το Μαϊάμι στο Χιούστον για λογαριασμό της Amazon, κατέπεσε 50 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αεροδρομίου Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται πως το είδαν να κάνει «βουτιά» προς το έδαφος προτού συντριβεί. Μετά από έρευνα δύο ημερών έχουν εντοπιστεί οι σοροί δύο εκ των τριών επιβαινόντων.

Εικόνα από το σημείο της συντριβής που κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων

Τα αίτια της συντριβής θα αναλάβει να διασαφηνίσει η NTSB, η αρμόδια εθνική υπηρεσία ασφαλείας αερομεταφορών. Αξίζει να σημειωθεί πως στις έρευνες συμμετέχει και το FBI έως ότου αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 766-375, είναι σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου ένα από τα ασφαλέστερα αεροσκάφη καθώς χρησιμοποιείται εδώ και 30 χρόνια τόσο για πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων όσο και για πτήσεις μεταφοράς επιβατών.

Το πρώτο βήμα των ερευνητών της NTSB είναι να εντοπίσουν τα λεγόμενα μαύρα κουτιά, ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αντοχής που καταγράφουν χρήσιμες πληροφορίες της πτήσης όπως τις συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα στο πιλοτήριο, το υψόμετρο, τη θέση των πτερυγίων καθώς και τη γενικότερη κατάσταση του αεροσκάφους. Μέχρι στιγμής, λόγω του νερού και της λάσπης στην περιοχή που συνετρίβη το αεροσκάφος, οι ειδικοί δεν έχουν καταφέρει να τα εντοπίσουν, κάτι που όμως σύμφωνα με τους ίδιους είναι θέμα χρόνου.

Ο Ντέιβ Κλαρκ, αντιπρόεδρος της Amazon, εξέφρασε την θλίψη του για την πτώση του αεροσκάφους και την απώλεια ανθρώπινων ζωών δηλώνοντας ότι: «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους ανθρώπους των μελών του πληρώματος. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοηθούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης». Είναι σίγουρο πως το θέμα θα έχει συνέχεια μέχρις ότου λυθεί το μυστήριο της πτώσης του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...