197
20 Ιουνίου, Λευκός Οίκος: ο πρόεδρος Τραμπ τείνει ευήκοον ους στις ειδήσεις από τον Περσικό – παραστάτες του ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και ο σύμβουλος ασφαλείας Τζον Μπόλτον | REUTERS/Jonathan Ernst

Αινιγματικός ο Τραμπ για την «απάντηση» στην κατάρριψη του drone

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 20:45
20 Ιουνίου, Λευκός Οίκος: ο πρόεδρος Τραμπ τείνει ευήκοον ους στις ειδήσεις από τον Περσικό – παραστάτες του ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και ο σύμβουλος ασφαλείας Τζον Μπόλτον
|REUTERS/Jonathan Ernst

Αινιγματικός ο Τραμπ για την «απάντηση» στην κατάρριψη του drone

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 20:45

Η ενημέρωση των αμερικανών ρεπόρτερ του Λευκού Οίκου για την υπόθεση της κατάρριψης του τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ απέφερε τα αναμενόμενα: σύγχυση.

Επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε και συγκαταβατικός απέναντι στο Ιράν αλλά και έτοιμος για κλιμάκωση. Στο Twitter, δε, ήθελε να φανεί μόνο απειλητικός: «Το Ιράν έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος» έγραψε.

Στους δημοσιογράφους είπε ότι δεν αποκλείεται να ήταν και «ανθρώπινο λάθος» η κατάρριψη. «Εχω την εντύπωση ότι ήταν ένα λάθος κάποιου που δεν θα έπρεπε να λάβει αυτήν την απόφαση, κάποιου ανεύθυνου και ανόητου».

Ποίου; «Φαντάζομαι κάποιου στρατηγού ή κάποιου που έκανε ένα λάθος».

Είπε ακόμη ότι το αεροσκάφος δεν έφερε οπλισμό και βρισκόταν σαφώς σε διεθνή ύδατα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «θα είχε μεγάλη διαφορά αν ήταν επανδρωμένο».

Οταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η αμερικανική απάντηση στην κατάρριψη αυτού του αεροσκάφους, απάντησε: «Θα δείτε». Και, σε ειδικότερη ερώτηση, αν θα βομβαρδίσει το Ιράν, απάντησε: «Σύντομα θα το μάθετε».

Πάντως δεν απέκλεισε ακόμη και τις συνομιλίες με τους Ιρανούς: «Ας δούμε τι θα γίνει»…

Από πλευράς τους οι Ιρανοί κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι ψεύδονται αναφορικά με τα «διεθνή ύδατα» και δηλώνουν ότι θα φέρουν το θέμα στον ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...