356
Ο Παύλος Πολάκης στο βήμα της βουλής, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης παρακολουθεί, σε πρόσφατη συνεδρίαση | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime

Αγριος καβγάς Γεωργιάδη – Πολάκη στο εντευκτήριο της Βουλής – τους χώρισε η φρουρά

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2022, 18:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/01/2022, 21:02
Ο Παύλος Πολάκης στο βήμα της βουλής, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης παρακολουθεί, σε πρόσφατη συνεδρίαση
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime

Αγριος καβγάς Γεωργιάδη – Πολάκη στο εντευκτήριο της Βουλής – τους χώρισε η φρουρά

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2022, 18:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/01/2022, 21:02

Eνα απίστευτο περιστατικό, που θυμίζει τις εποχές της εχθροπάθειας και της τοξικότητας που χαρακτήριζαν το πολιτικό σύστημα την προηγούμενη δεκαετία, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με πρωταγωνιστές τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον γνωστό και μη εξαιρεταίο Παύλο Πολάκη.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής και μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση της φρουράς του κοινοβουλίου για να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των δυο πολιτικών, που έχουν παρελθόν από τις συγκρούσεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη σκευωρία της Novartis.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και όπως αναφέρε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πολάκης, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, πλησίασε τον υπουργό Ανάπτυξης που καθόταν στο εντευκτήριο με άλλους συνάδελφούς του και του είπε με το γνωστό του ύφος: «Εμείς θα τα πούμε την Τρίτη στον Αναπτυξιακό»,

«Όποτε θέλεις», του απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με πεζοδρομιακή γλώσσα, του είπε: «Όταν θα έρθω να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι».

Ο κ. Γεωργιάδης τού απάντησε: «Με απειλείς; Την Τετάρτη θα σου τραβήξω αγωγή ένα εκατ. ευρώ αν δεν μου ζητήσεις συγγνώμη».

Ο κ. Πολάκης του αναταπάντησε, απειλώντας τον ότι με τον ίδιο τρόπο που οι υποθέσεις αρχειοθετούνται, μπορούν να βγουν από το αρχείο —μια έμμεση αλλά σαφή παραπομπή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης να αρχειοθετήσει τη δικογραφία σχετικά με τον υπουργό Ανάπτυξης (και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο) για την υπόθεση της Novartis.

Ο ΣΚΑΪ έδειξε εικόνα από τη στιγμή που ο κ. Πολάκης πλησίασε τον κ. Γεωργιάδη στο εντευκτήριο.

«Με απειλείς; Με απειλείς;» άρχιζε να φωνάζει στον βουλευτή Χανίων ο υπουργός Ανάπτυξης με συνέπεια να κλιμακωθεί το συμβάν παρά την προσπάθεια του Νίκου Φίλη, βουλευτή Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπάθησε να τραβήξει τον κ. Πολάκη πίσω. Άλλος ένας βουλευτής, ο Βασίλης Σπανάκης της ΝΔ, μπήκε ανάμεσα στον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Πολάκη, ώσπου να σπεύσει η φρουρά του κοινοβουλίου.

Μάλιστα ο κ. Σπανάκης ενημέρωσε σχετικά για το επεισόδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθώντας να ελαφρύνει κάπως την ατμόσφαιρα έχρισε τον συγκεκριμένο βουλευτή του Νοτίου Τομέα Αθηνών υπεύθυνο… ασφαλείας του εντευκτηρίου της Βουλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...