690
Ενας πρίγκιπας με ποδοσφαιρικά παπούτσια | Instagram

Αυτός είναι ο -άγνωστος- πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 13:06
Ενας πρίγκιπας με ποδοσφαιρικά παπούτσια
|Instagram

Αυτός είναι ο -άγνωστος- πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 13:06

Από τη μία υπάρχει ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αστέρες των γηπέδων με διεθνή ακτινοβολία που εξαργυρώνουν γκολ, πρωταθλήματα και κύπελλα με αμέτρητες δεσμίδες χαρτονομισμάτων. Και από την άλλη υπάρχει ένας 19χρονος που αγωνίζεται στην δεύτερη ομάδα της Λέστερ. Το όνομά του, Φεΐκ Μπολκιάχ, σίγουρα δεν σας λέει κάτι. Αυτός ο πιτσιρικάς όμως είναι ο πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Φυσικά, η περιουσία του νεαρού δεν προέρχεται από την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Ο Φεΐκ άλλωστε δεν χρειάζεται κανένα συμβόλαιο και κανένα μπόνους για τα γκολ του αφού είναι πρίγκιπας του Μπρουνέι και ανιψιός του σουλτάνου του Μπρουνέι, Χασανάλ Μπολκιάχ. Αυτό σημαίνει ότι η προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα 16,5 δισ. ευρώ.

The babies ??

A post shared by Faiq Jefri Bolkiah (@fjbolkiah) on

Παρότι μέλος βασιλικής οικογένειας, ο Μπολκιάχ ήθελε πάντα να ακολουθήσει καριέρα ποδοσφαιριστή και αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία. Γεννημένος στο Λος Αντζελες, ο ταλαντούχος εξτρέμ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νιούμπερι. Το 2009 ήταν μέλος της ακαδημίας της Σαουθάμπτον και το 2013 τον δοκίμασε ακόμα και η Αρσεναλ, αν και δεν του προσέφερε συμβόλαιο. Τον απέκτησε τελικά η Τσέλσι και έπειτα από έναν χρόνο τον έδωσε δανεικό στη Λέστερ όπου αγωνίζεται σήμερα.

??

A post shared by Faiq Jefri Bolkiah (@fjbolkiah) on

Η ζωή του νεαρού θα μπορούσε να είναι ένα ατελείωτο πάρτι χλιδής: ακριβά αυτοκίνητα, ακόμα πιο ακριβά αξεσουάρ και άφθονο χρήμα. Ο Φεΐκ όμως έχει αποφασίσει να λάμψει και στα γήπεδα, εκεί που τα χρήματα δεν είναι αρκετά για να τον οδηγήσουν στην κορυφή. Φυσικά, η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό δημιουργεί αρκετά παράδοξα. Τι εννοούμε; Η ομάδα του, Λέστερ Σίτι, κοστολογείται στα 344 εκατ. ευρώ (413 εκατ. δολάρια). Αυτό σημαίνει ότι με τα 16,5 δισ. ευρώ της προσωπικής του περιουσίας, ο Φεΐκ την αγοράζει εύκολα 48 ολόκληρες φορές.

Το θέμα φυσικά είναι θα αντιμετωπιστεί στο μέλλον ένας καλομαθημένος πρίγκιπας στον σκληρό κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μιλάμε άλλωστε για ένα παιδί που στα έβδομα γενέθλιά του είχε τον Μάικλ Τζάκσον να τραγουδά μόνο γι’ αυτόν, στο πάρτι του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...