188
Ερντογάν και Πούτιν περνούν μπροστά από το στρατιωτικό άγημα (όχι αυτοί δεν φορούσαν περικεφαλαίες) | REUTERS/Umit Bektas

Αυτοκρατορική υποδοχή Πούτιν στην Αγκυρα από τον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 17:08
Ερντογάν και Πούτιν περνούν μπροστά από το στρατιωτικό άγημα (όχι αυτοί δεν φορούσαν περικεφαλαίες)
|REUTERS/Umit Bektas

Αυτοκρατορική υποδοχή Πούτιν στην Αγκυρα από τον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 17:08

Στην Αγκυρα έφθασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη δωδέκατη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το πέρας της ρωσοτουρκικής κρίσης και την έναρξη μιας νέας εποχής διμερούς συνεργασίας σε μία σειρά από τομείς: από τον στρατιωτικό (με συντονισμένη δράση στο μέτωπο της Συρίας και την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ) μέχρι τον ενεργειακό, με την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Ακουγιού, στη νότια Τουρκία.

Ο χριστιανός ορθόδοξος ηγέτης έγινε δεκτός με τις αρμόζουσες τιμές (δείτε το βίντεο κάτω) από τον ισλαμιστή όψιμο σύμμαχό του και μαζί θα βάλουν τον θεμέλιο λίθο του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, του πρώτου σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στη γείτονα.

Στην Αγκυρα φιλοξενείται την Μ. Τετάρτη και η τριμερής Τουρκίας-Ρωσίας-Ιράν για το Συριακό, παρουσία των προέδρων των τριών χωρών.

Από την τελετή υποδοχής του Πούτιν δεν έλειψαν οι εικόνες νεοθωμανικού κιτς που μαρτυρούν τη δίψα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναβιώσει υπό την ηγεσία του το «μεγαλείο» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες κάτω).

guard2018-04-03T135035Z_1270646974_RC12EC0D5D00_RTRMADP_3_TURKEY-RUSSIA9P4ShOV

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...