282
Ενας χρόνος χωρίς τον Λέοναρντ | leonardcohen.com

Αυτοί θα τραγουδήσουν στη συναυλία για τον Λέοναρντ Κοέν

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 19:30
Ενας χρόνος χωρίς τον Λέοναρντ
|leonardcohen.com

Αυτοί θα τραγουδήσουν στη συναυλία για τον Λέοναρντ Κοέν

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 19:30

Πέρασε, κιόλας, ένας χρόνος χωρίς τον Κοέν.

Ο Ελβις Κοστέλο, η Λάνα Ντελ Ρέι, ο Στινγκ, η καναδή τραγουδίστρια και συνθέτρια της indie pop Φάιστ περιλαμβάνονται στους δέκα μουσικούς που θα τραγουδήσουν για τον αείμνηστο Λέοναρντ στη συναυλία που θα δοθεί στις 6 Νοεμβρίου στο Μόντρεαλ, στη γενέτειρά του, στο πλαίσιο του αφιερώματος που οργανώνει η πόλη με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τoν θάνατό του.

«Ο πατέρας μού άφησε έναν κατάλογο με οδηγίες πριν πεθάνει», στις 7 Νοεμβρίου 2016 στο Λος Αντζελες, δήλωσε ο Ανταμ Κοέν, ο γιος του καναδού τραγουδιστή. Εκτός από την τελευταία του επιθυμία να ταφεί δίπλα στους γονείς του στο εβραϊκό κοιμητήριο του Μόντρεαλ, ο Λέοναρντ Κοέν είχε πει στον γιο του: «Αν θέλεις μια δημόσια εκδήλωση, κάνε την στο Μόντρεαλ».

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Centre Bell, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία, προβλέπει επίσης τη συμμετοχή του αμερικανού συνθέτη Φίλιπ Γκλας, του 38χρονου τραγουδιστή και συνθέτη από το Μόντρεαλ Πάτρικ Ουάτσον, του Γουέλσι Σουλτς και του Τζερεμάια Φρέιτες του folk rock συγκροτήματος «The Lumineers» από το Ντένβερ του Κολοράντο.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για την έναρξη ενός εβδομαδιαίου αφιερώματος που περιλαμβάνει μια έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονων Τεχνών η οποία στη συνέχεια θα περιοδεύσει ανά τον κόσμο, τα αποκαλυπτήρια δύο πελώριων τοιχογραφιών στο κέντρο του Μόντρεαλ που απεικονίζουν τον καλλιτέχνη, βραδιές ποίησης και θεάματα εικονικής πραγματικότητας σε όλη την πόλη.

Ενα ντοκιμαντέρ θα γυριστεί επίσης κατά τη διάρκεια της συναυλίας και του επταήμερου αφιερώματος με σκοπό την παγκόσμια μετάδοσή του το 2018, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Πολλές προσωπικότητες θα παρακολουθήσουν τη συναυλία όπως ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος του καλλιτέχνη δήλωσε: «Ο Λέοναρντ Κοέν παραμένει σήμερα τόσο επίκαιρος, όσο ήταν τη δεκαετία του ‘60».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3