228
Επιβάτες περιμένουν να κάνουν check-in σε πτήση από Λονδίνο για Βιέννη | REUTERS/John Sibley

Αυστρία: Στοπ στις πτήσεις από Βρετανία λόγω της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού!

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 13:13
Επιβάτες περιμένουν να κάνουν check-in σε πτήση από Λονδίνο για Βιέννη
|REUTERS/John Sibley

Αυστρία: Στοπ στις πτήσεις από Βρετανία λόγω της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού!

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 13:13

Η Αυστρία απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις και τους τουρίστες από τη Βρετανία λόγω της μεγάλης διάδοσης εκεί του ινδικού στελέχους του κορονοϊού, ανακοίνωσε το αυστριακό υπουργείο Υγείας.

Ετσι, η Βρετανία προστέθηκε στην αυστριακή λίστα των «χωρών με παραλλαγές του ιού», όπου βρίσκονται η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική. Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές περιορίζονται σε μικρό αριθμό περιπτώσεων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Μόνο αυστριακοί πολίτες και άτομα που κατοικούν ή συνήθως κατοικούν στην Αυστρία μπορούν να εισέλθουν στη χώρα», αναφέρεται στη ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι η είσοδος από την Βρετανία θα επιτρέπεται επίσης για ανθρωπιστικούς λόγους ή για επισκέψεις εθνικού συμφέροντος.

Αν και οι κανόνες περί εισόδου στο αυστριακό έδαφος τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα, Τρίτη, η απαγόρευση των απευθείας πτήσεων θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου.

Το αυστριακό υπουργείο Υγείας κάνει ειδική αναφορά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την υγειονομική υπηρεσία της Αγγλίας, που έχουν χαρακτηρίσει την παραλλαγή B.1.617.2 , η οποία εντοπίσθηκε αρχικά στην Ινδία, «πρόξενο ανησυχίας».

Τα κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του ιού παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση στην Βρετανία, αν και οι δείκτες της επιδημίας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα λόγω του μεγάλου ποσοστού εμβολιασμένων.

Η απόφαση της Αυστρίας ακολουθεί ανάλογη απόφαση της Γερμανίας, η οποία κήρυξε την Παρασκευή την Βρετανία «περιοχή με παραλλαγές του ιού». Η Αυστρία εντόπισε περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων της ινδικής παραλλαγής στο έδαφός της και οι γενικοί δείκτες της επιδημίας βρίσκονται σε πτώση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...