179
Το πανό που κρέμασαν οι Αμερικανοί την Τρίτη στην πρόσοψη της πρεσβείας στη Βασ. Σοφίας | George Vitsaras / SOOC

Black Lives Matter: Πανό για την επέτειο της δολοφονίας Φλόιντ στην αμερικανική πρεσβεία

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 12:40
Το πανό που κρέμασαν οι Αμερικανοί την Τρίτη στην πρόσοψη της πρεσβείας στη Βασ. Σοφίας
|George Vitsaras / SOOC

Black Lives Matter: Πανό για την επέτειο της δολοφονίας Φλόιντ στην αμερικανική πρεσβεία

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 12:40

Ενας χρόνος πέρασε από την ημέρα που συγκλόνισε τις ΗΠΑ, τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, στη Μινεάπολη, που έβγαλε στους δρόμους εκατομμύρια διαδηλωτές για τα δικαιώματα των μαύρων.

Τη θλιβερή επέτειο και τη μνήμη του νεκρού τίμησαν την Τρίτη η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Ενα μαύρο μπάνερ, με την επιγραφή «Black lives matter», με λευκά γράμματα, ανήρτησε η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα, ενώ στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη αναρτήθηκε σημαία με το ίδιο σύνθημα.

«Αναρτούμε αυτό το μπάνερ προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που ζητούν έναν κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις κι ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους», τονίζεται σε tweet της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Υψώνουμε αυτή τη σημαία για να σηματοδοτήσουμε τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ – τιμούμε τον Φλόιντ και στεκόμαστε με αλληλεγγύη μαζί με άλλα έθνη για την προώθηση της φυλετικής δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής», επισημαίνεται στο αντίστοιχο tweet του αμερικανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...