195
Ο στρατηγός Φρανκ ΜακΚένζι, διοικητής της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης (Centcom) | Υοutube

«Παραμένουμε στη Συρία» λένε οι ΗΠΑ στους τζιχαντιστές…

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 12:44
Ο στρατηγός Φρανκ ΜακΚένζι, διοικητής της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης (Centcom)
|Υοutube

«Παραμένουμε στη Συρία» λένε οι ΗΠΑ στους τζιχαντιστές…

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 12:44

Ο στρατηγός Πεζοναυτών Φρανκ ΜακΚένζι, διοικητής της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης (Centcom), επισκέφθηκε τέσσερα φυλάκια στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, τοποθεσίες οι οποίες φιλοξενούν ένα μέρος από τα αμερικανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Για λόγους ασφαλείας, η αποστολή του στρατηγού αποκαλύφθηκε μετά το πέρας της.

Η περιοχή είναι εξαιρετικά ασταθής, με πολλές δυνάμεις ενόπλων να κινούνται στο πεδίο: μεταξύ αυτών υπάρχουν και ομάδες τζιχαντιστών, Κούρδοι, Ρώσοι, αλλά και διάφορες αραβικές πολιτοφυλακές.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ είναι ο στρατιωτικός σχηματισμός που πρωταγωνίστησε στους πολέμους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Συρία.

Επί ημερών Ντόναλντ Τραμπ είχε αποφασιστεί η απόσυρση των στρατευμάτων της Κεντρικής Διοίκησης από την περιοχή, ωστόσο η τελική απόφαση ελήφθη από το Γενικό Επιτελείο και ήταν αυτή της παραμονής της Centcom στη Συρία.

Μάλιστα ο στρατηγός ΜακΚένζι ήταν σαφέστατος σε πρόσφατες δηλώσεις του. Είπε ότι η παραμονή των στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Συρία σχετίζεται μόνο με έναν σοβαρό λόγο, πρέπει να εμποδίσουν το Ισλαμικό Κράτος, τον ISIS, να επανακάμψει κατά τρόπο απειλητικό για όλους.

Βέβαια, εκτός από αυτό τομ στόχο, είναι προφανής η βούληση του Πενταγώνου να διατηρήσει ένα κομμάτι εδάφους σε ένα γεωστρατηγικής σημασίας πεδίο, με σκοπό να υποστηρίξει και τους Κούρδους της Συρίας στον δικό τους αγώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...