347
Rapid tests από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ στους πολίτες της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Αυξήθηκε 117% το ιικό φορτίο στα λύματα του Βόλου, 56% στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 18:52
Rapid tests από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ στους πολίτες της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Αυξήθηκε 117% το ιικό φορτίο στα λύματα του Βόλου, 56% στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 18:52

Σταθεροποιητικές ήταν οι τάσεις που καταγράφηκαν στο ιικό φορτίου του κορονοϊού στα λύματα σε 11 περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα τα δεδομένα που αναλύθηκαν από τις 29 Μαρτίου έως και τις 4 Απριλίου από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, οι πτωτικές τάσεις κυμαίνονται από 2% στην Περιφέρεια Αττικής μέχρι 94% στα Χανιά.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση, σταθερές παραμένουν οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής (-2%) και της Πάτρας (-5%), καθώς στις δύο αυτές περιοχές οι μεταβολές εμπίπτουν στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας.

Αντίθετα, αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στις πόλεις του Βόλου (112%), της Ξάνθης (88%) και της Θεσσαλονίκης (56%).

Αναλυτικότερα:

Περιφέρεια Αττικής: Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα δεν παρουσίασε σημαντική διακύμανση (-2%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και παραμένει ουσιαστικά σταθερή και σε υψηλά επίπεδα.

Θεσσαλονίκη: Καταγράφηκε αύξηση 56% στον σχετικό ρυθμό έκκρισης του ιικού φορτίου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Λάρισα: Παρατηρήθηκε μείωση 38% στη συγκέντρωση του γενετικού υλικού του ιού στα αστικά λύματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Βόλος: Παρατηρήθηκε αύξηση 112% στη συγκέντρωση του γενετικού υλικού του ιού στα αστικά λύματα σε σχέση με την εβδομάδα.

Ηράκλειο: Παρατηρήθηκε πτωτική τάση 94% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο ιικόφορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα της πόλης του Ηρακλείου. Παρά τη μείωση, η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα εξακολουθεί να είναι υψηλή.

Χανιά: Την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε πτωτική τάση 87% στα λύματα της πόλης των Χανίων. Παρά τη μείωση, η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα εξακολουθεί να είναι υψηλή.

Ρέθυμνο: Παρατηρήθηκε πτωτική τάση 93% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αγ. Νικόλαος: Παρατηρήθηκε πτωτική τάση 82% του εβδομαδιαίου μέσου όρου του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης του Αγίου Νικολάου, σε σύγκριση με αυτόν της προηγούμενης εβδομάδας.

Πάτρα: Δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη μεταβολή (-5%) στον σχετικό ρυθμό έκκρισης του ιικού φορτίου.

Ξάνθη: Παρατηρήθηκε αύξηση 88% της συγκέντρωσης του γενετικού υλικού του ιού στα αστικά λύματα, αλλά οι συγκεντρώσεις κυμαίνονται ακόμα σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό του ιού στα αστικά λύματα, σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα που ο ιός δεν ήταν ανιχνεύσιμος. Η συγκέντρωση χαρακτηρίζεται ως πολύ χαμηλή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...