477
Ταξιδιώτες με μάσκες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης | EPA

Αεροπλάνο ναύλωσε ο Δήμος Σπάτων για την επιστροφή 75 μαθητών από τη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 11:24
Ταξιδιώτες με μάσκες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης
|EPA

Αεροπλάνο ναύλωσε ο Δήμος Σπάτων για την επιστροφή 75 μαθητών από τη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 11:24

Αεροπλάνο ναύλωσε ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι μαθητές του λυκείου Σπάτων, οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς τους βρίσκονται σε εκδρομή στη Γαλλία.

Το σχολείο επρόκειτο να επιστρέψει οδικώς από την Ιταλία, όπου θα διανυκτέρευε στην Μπολόνια και στη συνέχεια θα έπαιρνε το πλοίο από την Ανκόνα για Πάτρα.

Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σπάτων Δημήτρης Μάρκου, προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία «λόγω της αγωνίας των γονέων και των μαθητών», μετά τους απανωτούς θανάτους από τον κορονοϊό στην Ιταλία.

Ετσι, την Τετάρτη, αναμένεται η επιστροφή τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με απευθείας πτήση από τη Νίκαια.

Πρόκειται για 75 μαθητές και πέντε συνοδούς, οι οποίοι ξεκίνησαν την Κυριακή αεροπορικώς για τη Γαλλία, αλλά με στάση για πέντε ώρες στο Μιλάνο. Εκεί τους βρήκε και η πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις ιταλικές Αρχές για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό.

Οπως εξηγεί ο δήμαρχος, δεν μπορούσαν να βρεθούν εισιτήρια επιστροφής για όλα τα παιδιά στην ίδια πτήση και έτσι το γκρουπ θα χωριζόταν σε τρία τμήματα, που θα πήγαιναν σε διαφορετικές χώρες για να πάρουν την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

«Θα έπρεπε να χωριστούν στα τρία, όπου το ένα γκρουπ θα πήγαινε στο Παρίσι, το άλλο Αμστερνταμ και το τρίτο Μόναχο. Επίσης, υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να ακυρωθεί κάποια από αυτές τις πτήσεις κι έτσι κάποιοι να επέστρεφαν και κάποιοι άλλοι όχι, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την αγωνία για τα παιδιά που θα καθηλώνονταν σε κάποιο αεροδρόμιο. Και βέβαια, οι διαδικασίες σε όλα αυτά τα αεροδρόμια, το γεγονός ότι εκεί θα έρχονταν σε επαφή με τόσους ταξιδιώτες από διάφορα σημεία του κόσμου, ενώ αναλογιστήκαμε και το ότι κάποιες οικογένειες δεν είχαν τα έξτρα χρήματα που χρειάζονταν για να καλύψουν ένα τέτοιο κόστος. Ετσι, αποφασίσαμε να παρέμβουμε ως δήμος και ναυλώσαμε αυτό το αεροσκάφος, ώστε να επιστρέψουν απευθείας τα παιδιά μας και οι συνοδοί τους», είπε ο κ. Μάρκου.

Και πρόσθεσε: «Ο δήμος είναι μια μεγάλη οικογένεια. Προέχει για εμάς η ασφάλεια όλων. Ο δήμος είναι για να μπαίνει μπροστά και να δίνει τη λύση σε προβλήματα όπως αυτό το σοβαρό που δημιουργήθηκε. Η αγωνία των γονέων ήταν μεγάλη και για εμάς είναι υποχρέωσή μας να αναλαμβάνουμε αμέσως τέτοιες πρωτοβουλίες».

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας για το θέμα αυτό αναφέρει: «Με προτεραιότητα την ασφάλεια των 75 μαθητών του λυκείου Σπάτων και των πέντε συνοδών τους που πραγματοποιούν εκδρομή στη Γαλλία και την Ιταλία και μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, κυρίως στη Βόρεια Ιταλία, ο δήμος μας, με άμεσες ενέργειες, έλυσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή τους από Ιταλία. Ετσι λοιπόν μισθώθηκε από τον δήμο μας αεροσκάφος της Aegean για απευθείας πτήση από Γαλλία στο “Ελ. Βενιζέλος”».

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 10 σχολεία βρίσκονται ήδη στην Ιταλία σε εκπαιδευτικές εκδρομές, ενώ η αναχώρηση των υπόλοιπων που είχαν προγραμματίσει το ταξίδι, ακυρώθηκε, μετά τα νέα από τη γειτονική χώρα για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...