471
| George Vitsaras / SOOC

Κεραμέως: Οι μαθητές θα ελεγχθούν για κορονοϊό μόνο εάν έχουν συμπτώματα

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 11:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/02/2020 11:58
|George Vitsaras / SOOC

Κεραμέως: Οι μαθητές θα ελεγχθούν για κορονοϊό μόνο εάν έχουν συμπτώματα

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 11:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/02/2020 11:58

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για αναστολή-ακύρωση των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία λόγω του ξεσπάσματος του κορονοϊού, δεν έλυσε το πρόβλημα. Το υπουργείο καλείται να διαχειριστεί το ζήτημα δέκα σχολείων που ήδη βρίσκονται στη γειτονική χώρα.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εμφανίστηκε καθησυχαστική σχετικά με τους μαθητές των δέκα σχολείων που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ιταλία στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών.

Η κυρία Κεραμέως είπε ότι οι Αρχές κινήθηκαν με ταχύτητα. «Αμέσως μόλις είχαμε νέα για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία η πρώτη μας σκέψη ήταν στους μαθητές και τους φοιτητές που βρίσκονται στην γειτονική χώρα».

«Σπεύσαμε προληπτικά προκειμένου να ανασταλούν οι προγραμματισμένες εκδρομές στην Ιταλία. Ήταν να αναχωρήσουν κάποια σχολεία σήμερα για την Ιταλία αλλά οι εκδρομές δεν θα γίνουν. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δέκα σχολεία στην Ιταλία και διερευνούμε εάν είναι και παραπάνω» σημείωσε, για να προσθέσει ότι τα σχολεία δεν βρίσκονται στις περιοχές που έχουν πληγεί:

«Δεν υπάρχει κανένα σχολείο που να βρίσκεται σε περιοχή που είναι σε καραντίνα. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας», είπε η κυρία Κεραμέως.

Ωστόσο έγινε γνωστό πως τουλάχιστον δύο σχολεία είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο, όπου γενικά λαμβάνονται μέτρα. Τα σχολεία έχουν έρθει σε επαφή με τις προξενικές αρχές, οι οποίες διαβεβαίωσαν ότι οι μαθητές είναι καλά. Αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με το εάν θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις όσοι μαθητές επιστρέψουν από Ιταλία, η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν προληπτικές εξετάσεις.

«Μόνο εάν εμφανίσουν κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα θα ελεγχθούν», συμπλήρωσε.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη δευτεριάτικη σύσκεψη που οργανώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως το ζητούμενο είναι «να δράσουμε προληπτικά και να οργανώσουμε την κάθε λεπτομέρεια στο σχέδιο δράσης που εκπονείται από το υπουργείο Υγείας».

Τέσσερα σχολεία από την Κεντρική Μακεδονία

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων, που προέρχονται από αυτή την περιφέρεια, και βρίσκονται στην Ιταλία, είναι καλά στην υγεία τους.

Η επιστροφή τους έχει δρομολογηθεί, έπειτα από τη σχετική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

«Είμαστε σε διαδικασία επιστροφής των μαθητών, θα γίνουν όλα στην ώρα τους και όπως πρέπει», είπε ο κ. Κόπτσης.

«Μιλώ συνεχώς με τους διευθυντές των σχολείων και τους υπευθύνους των αποστολών. Τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά ακμαίο ηθικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες που μας δίνονται. Θα επιστρέψουν τα παιδιά άμεσα, εντός των επόμενων ημερών θα είναι στα σπίτια τους υγιέστατα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς και συνεχώς με τους γονείς και τα παιδιά», τόνισε ο ίδιος.

Διευκρίνισε, δε, πως συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία η διαδικασία της άμεσης επιστροφής από τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία αφορά περίπου 200 μαθητές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...