370
O Bαγγέλης Βενιζέλος στο βήμα της 5ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών | evenizelos.gr

Βενιζέλος: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τριπλής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2018, 17:14
O Bαγγέλης Βενιζέλος στο βήμα της 5ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών
|evenizelos.gr

Βενιζέλος: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τριπλής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2018, 17:14

Οι εκλογές και η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν φθάνουν. Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει λόγω της διακυβέρνησης Τσίπρα, είναι η διαμόρφωση ενός τέτοιου συσχετισμού δυνάμεων στην επόμενη Βουλή, που θα οδηγήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης τριπλής πλειοψηφίας – ικανής να φέρει εις πέρας ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά, επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην 5η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της  Ελληνική Ενωσης Επιχειρηματιών, αλλά «η στρατηγική σταθερότητα της επόμενης ημέρας προϋποθέτει συμφωνία όλων των δημιουργικών δυνάμεων γύρω από ένα σχέδιο με εθνικές μεταρρυθμιστικές και, πραγματικά, προοδευτικές στοχεύσεις».

Αφήνουν για τους επόμενους αντιδημοφιλή μέτρα

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πέρα από την επιδίωξη της να δημιουργήσει συνθήκες ακραίας πόλωσης, κοινωνικού αυτοματισμού και εθνικού διχασμού ,τώρα που διανύει  θεσμικά την τελευταία της φάση, επιδίδεται στην επίμονη και συστηματική προσπάθεια μετακύλισης της ευθύνης για τη λήψη αντιδημοφιλών μέτρων στην επόμενη κυβέρνηση, επικαλούμενος ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα της περικοπής των συντάξεων

Στον αντίποδα, τόνισε, η επιδίωξη μονοκομματικής κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι αναντίστοιχη προς την κρισιμότητα της εθνικής κατάστασης, αλλά και προς το μέγεθος της πλειοψηφίας που απαιτείται για να υπάρχει κυβερνητική και εθνική σταθερότητα. Διότι, όπως εξήγησε, εάν υπάρξει μία αυτοδύναμη μονοκομματική πλειοψηφία, κανείς δεν πρόκειται να συμπράξει στην διαχείριση των προβλημάτων της χώρας, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να βρεθεί «εκτεθειμένη στις πιέσεις του βαθύτερου εαυτού της σε σχέση με τα άλλα μεγάλα θέματα που είναι τα ζητήματα τα πολιτειακά, τα συνταγματικά και του εκλογικού νόμου».

Για τους λόγους αυτούς ο πρωήν υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στην επόμενη Βουλή ένας συσχετισμός δυνάμεων που θα διασφαλίζει αυτήν την τριπλή πλειοψηφία, έτσι ώστε να μην μπορεί να παρεμποδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη περίοδο τον σχηματισμό κυβέρνησης, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και μία συμφωνία για το εκλογικό σύστημα.

Πρέπει δηλ., κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Βενιζέλος, να πάρχουν επαρκείς δυνάμεις στο κοινοβούλιο που να μπορούν να διασφαλίσουν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα σοβαρό, προοδευτικό πραγματικά, με εθνικά προτάγματα, μεταρρυθμιστικά προτάγματα, με ικανότητα συζήτησης και αλληλοκατανόησης με τους εταίρους, που να εμπνέει εμπιστοσύνη και στην κοινωνία και στις αγορές και στους συνομιλητές, που να μπορεί να διαχειριστεί με εθνική συνείδηση και ιστορική γνώση, τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...